Foto Bonsak Gårdsbryggeri

Brygger øl på trøndersk kvalitetskorn

Det har vært en utbredt oppfatning at norsk korn ikke egner seg til brygging, en trend som er i ferd med å snu. Det ligger an til en helt spesiell kveld når ØX Taproom åpner kranene for ni norske brygg – alle brygget på malt fra Bonsak Gårdsmalteri.»

Framtidas festivalmat

Framtidas festivalmat

Hva er bra festivalmat? Kokker, produsenter og festivalarrangører langs Nordens grønne belte tok utfordringen. I løpet av noen intense timer kokte de sammen både nyskapende matretter og forretningsmodeller for håndholdt mat.»

Skreifestival i kystbyen Rørvik

Skreifestival i kystbyen Rørvik

Når skreien gyter i overgangen mellom vinter og vår er det høytidsstemning langs kysten. I kystbyen Rørvik i Vikna kommune feires denne årlige begivenheten med en egen mat- og kulturfestival; skreifestivalen.»

Stjernedryss over matbyen Trondheim!

Stjernedryss over matbyen Trondheim!

Slipp jubelen løs – Michelin-stjerne til både Credo og Fagn! I tillegg får Credo og Heidi Bjerkan Michelin Nordic Guide Sustainability Award 2019.»

Verdens første helnorske akevitt

Verdens første helnorske akevitt

Da han begynte å plukke urter langs grøftekantene på Inderøy fikk akevittbonden en aha-opplevelse som resulterte i verdens første akevitt med bare norske råvarer.»

Stein Sakshaug fra Ersgard serverer og diskuterer stjørdalsøl i Berling. Foto Wil Lee-Wright.

Røyksignaler fra Stjørdal

Stjørdalsølet Røyklagt, som ble lansert på vinmonopolet like før jul har fått mye skryt her hjemme. Mottagelsen var ikke dårligere på Grüne Woche i Berlin – verdens største mat- og landbruksmesse. »

Merkevarebygging tar ut potensialet

Merkevarebygging tar ut potensialet

Rørvik Fiskemat på Namdalskysten nesten doblet omsetningen på 5 år. Hvordan? Målbevisst jobbing med merkevarebygging; produktene var de samme, men innrammingen ny. »

Inspirert reiselivssjef fra Røros

Inspirert reiselivssjef fra Røros

Reiselivssjef Tove R. Martens i Destinasjon Røros besøkte Grüne Woche og stod på stand for første gang i år. Herfra tar hun med seg mye inspirasjon tilbake til Røros.»

Fosen møter Bayern

Fosen møter Bayern

Ellen Thorvaldsen og Oliver Zaulich fra Kuringen Bryggehotell er med på Trøndelag sin stand under Grüne Woche, verdens største mat- og landbruksmesse i Berlin. Og det viser seg å være en god kombinasjon mellom Trøndelag og Bayern. Det ble tydelig da tre såkalte alpenhornbläser kom på Trøndelag sin stand.»

Vaffel på vaffel. Foto Wil Lee-Wright.

Vaffel på vaffel!

Vafler faller alltid i smak, men det er ingen underdrivelse å si at vaffelmelet fra Gullimunn tar opplevelsen til nye høyder! Og for å være på den sikre siden kjører vi dobbelt: Vaffelkrisp på nystekt vaffel. »

Foto: Jentene på tunet

Bereist nordlyssjokolade fra Selbu

Den prisbelønte nordlyssjokoladen har reist verden rundt, og funnet veien både til astronauter og statsministre. Nå står Berlin og Grüne Woche for tur.»

Trøndersk ostefat til Grüne Woche – verdens største mat- og landbruksmesse. Foto Wil Lee-Wright

Verdens beste trønderoster til Berlin

Helt i toppsjiktet blant verdens beste oster finner vi flere fra Trøndelag. Ost er selvsagt en viktig ingrediens når vi skal framsnakke matregionen i Berlin. »

Elgstek. Foto Helle Øder Valebrokk

Elg på trøndersk

Trøndelag er Norges største elgjaktfylke. Men hvilket forhold har folket her til elg som julemat? Hjorteviltportalen spurte kokken, jegeren, bloggeren, produsenten og hans kone.»

Røttene kalte dem tilbake

Røttene kalte dem tilbake

Maren Stene brøt rekka med Johan-Arnter og Rasmuser da hun tok over gården. Maren Aasen hadde en søt drøm om en fermentert drikk. Jørgen Fjeldvær viser fram trøndersk havbruk på Hitra. Bli kjent med noen av menneskene bak matproduksjonen i Matriket Midt. »

Foto Wil Lee-Wright

Lokker tyskere med mat

Nå har de trønderske deltagerne startet oppkjøringen, for å bli klare til å vise fram sin region og Trøndelag som mat- og reiselivsdestinasjon til tyskerne. ​ »

Trønderoster til VM!

Trønderoster til VM!

Elleve trønderske osteprodusenter er med i konkurransen når 3472 oster fra hele verden skal bedømmes under Oste-VM i Bergen til helga.»