Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Sammen med Fjord-Norge skal Trøndelag representere Norge på Internationale Grüne Woche 20.-29. januar 2023. Den norske standen åpnes av landbruks- og matminister Sandra Borch fredag.
På åpningsdagen vil også vinneren av Bedriftsutviklingsprisen 2023 kåres. De tre finalistene til årets pris er Den Sorte Havre fra Viken, Fæby Gård og Bryggeri fra Trøndelag og Ystepikene fra Rogaland.
- Vårt mål med deltagelsen på Grüne Woche, er å bidra til å utvikle Norge og Trøndelag som en anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. Gjennom menyen vi serverer, gir vi de tyske turistene en smakebit på de unike og spennende matopplevelsene vi har i vår region, Trøndelag. Verden skal få smake og oppleve Trondheim og Trøndelag, European Region of Gastronomy, sier Brit Melting, prosjektleder fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke.
I samarbeid med Trøndelag Reiseliv skal det deles ut 4000 postkort fra Trøndelag, som en del av en konkurranse publikum på matmessen kan delta på. Premien er en drømmehelg for to i Røros, Innherred, Øyriket og i Trondheim.
- Målet er å øke etterspørselen etter lokalmat og få flere tilreisende til vår region, som igjen fører til salg av matopplevelser her hjemme, sier Melting.
Fra Trøndelag kommer det både produsenter og reiselivsoperatører som gleder seg til å servere og fortelle om Norge og Trøndelag. Det er 30 deltagere på stand fra reiselivet og lokale mat- og drikkeprodusenter. De har med råvarer og produkter fra 40 produsenter. Menyen viser en bredde fra hele Trøndelag:
Det er også produkter med beskytta betegnelser med fra Trøndelag: Skjenning fra Røra bakeri, Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, Fjellmandel fra Oppdal, og Fenalår.
I tillegg er også Fursetgruppen med fra Trøndelag, så det blir til sammen over 50 produsenter fra Trøndelag representert med råvarer og produkt på IGW 2023.
Grüne Woche startet som en enkel landbruksmesse i 1926, og er nå et kjempearrangement over 128 000 kvadratmeter. Det er ventet rundt 40 000 besøkende og 1900 utstillere fra 72 land.
Deltagerne fra Norge får kontakter og bygger nettverk med både norske og utenlandske miljøer.
Det er Landbruks- og matdepartementet som eier prosjektet med den norske deltagelsen, og Innovasjon Norge som står for gjennomføringen.
Her er Grüne Woche sin hjemmeside.
For pressehenvendelser ta kontakt med kommunikasjonsleder Silje Kolaas i Oi! Trøndersk Mat og Drikke på epost silje@oimat.no, telefon 99727874.
Her er det offisielle programmet.
Her laster Landbruks- og matdepartementet opp sine bilder fortløpende:
Her lastes bilder og video opp fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Torsdag 19. januar
Pressekonferanse i regi av Landbruks- og matdepartementet 1 - kl. 15:30
Utdeling av årets BU-pris
Fredag 20. januar
Åpning av den norske paviljongen - kl. 09.30
Det planlegges for at landbruksministeren og delegasjonen besøker regionene på den norske paviljongen
Den norske restauranten er kjent som en av de beste på IGW, og like populær blant tyske og norske besøkende. På kjøkkenet jobber dyktige kokker med Petter Wahl Sekne i spissen og lærlinger fra Ole Vig.
Ønsker du å bestille bord på restauranten, kontakt konstantin@fursetcatering.no
Den Norske Paviljong, Hall 8.2. Stand 114. Inngang 9IGW Messe Berlin GmbHMessedamm 22, 14055 Berlin, Tyskland
Har du spørsmål knyttet til Grüne Woche i Berlin. Ta kontakt med prosjektleder Brit Melting, epost: brit.melting@oimat.no