Grune Woche Berlin 2021 Lansering Grune Woche 2021 Lansering1 Png

International Green Week Berlin

Trøndelag klar for verdens største matmesse i Berlin

Sammen med Fjord-Norge skal Trøndelag representere Norge på Internationale Grüne Woche 20.-29. januar 2023. Den norske standen åpnes av landbruks- og matminister Sandra Borch fredag.

På åpningsdagen vil også vinneren av Bedriftsutviklingsprisen 2023 kåres. De tre finalistene til årets pris er Den Sorte Havre fra Viken, Fæby Gård og Bryggeri fra Trøndelag og Ystepikene fra Rogaland.

Trønderske delikatesser serveres i Berlin

- Vårt mål med deltagelsen på Grüne Woche, er å bidra til å utvikle Norge og Trøndelag som en anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. Gjennom menyen vi serverer, gir vi de tyske turistene en smakebit på de unike og spennende matopplevelsene vi har i vår region, Trøndelag. Verden skal få smake og oppleve Trondheim og Trøndelag, European Region of Gastronomy, sier Brit Melting, prosjektleder fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Deler ut 4000 postkort i Berlin

I samarbeid med Trøndelag Reiseliv skal det deles ut 4000 postkort fra Trøndelag, som en del av en konkurranse publikum på matmessen kan delta på. Premien er en drømmehelg for to i Røros, Innherred, Øyriket og i Trondheim. 

- Målet er å øke etterspørselen etter lokalmat og få flere tilreisende til vår region, som igjen fører til salg av matopplevelser her hjemme, sier Melting.


Disse skal delta

Fra Trøndelag kommer det både produsenter og reiselivsoperatører som gleder seg til å servere og fortelle om Norge og Trøndelag. Det er 30 deltagere på stand fra reiselivet og lokale mat- og drikkeprodusenter. De har med råvarer og produkter fra 40 produsenter. Menyen viser en bredde fra hele Trøndelag:

  • Kveite fra Namdalskysten (Rørvik Fisk), Fenalår fra Namdalseid (Holstad gård), Elg fra Steinkjer (Vilteksperten), Rein fra Røros (Stensaas), Grava laks fra Frøya (Garnviks Røkeri), Krabbe fra Hitra (Hitramat), Marengs og Blåbæryoghurt fra Røros (Galåvolden gård og Rørosmeieriet), Kylling fra Orkanger (Norsk Kylling).
  • 12 ulike oster fra 10 ysteri i Trøndelag er også på menyen
  • 2 sjokoladetyper fra Jentene på Tunet, og kjøttretter som Li-bab fra Lierne, Elgpølse fra Fosen og Ramsløkpølse fra Frosta er en del av 3 retter i tastingsonen, sammen med Grava laks fra Frøya, OG ulike ostesmaker.
  • Ølsmaker fra 4 ulike bryggeri i Trøndelag, og Fjellbreeze med tyttebær og gin fra Røros
  • 4 alkoholfrie drikkesmaker fra Mikkelhaug på Levanger og fra Røros Bryggeri
  • 3 drinker laget av Britannia Hotel med lokale råvarer; med Aquavit og Tindveddestilat fra Inderøy Brenneri, og Granskauen Gin fra Fosen

Det er også produkter med beskytta betegnelser med fra Trøndelag: Skjenning fra Røra bakeri, Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, Fjellmandel fra Oppdal, og Fenalår.

I tillegg er også Fursetgruppen med fra Trøndelag, så det blir til sammen over 50 produsenter fra Trøndelag representert med råvarer og produkt på IGW 2023.


Om Grüne Woche

Grüne Woche startet som en enkel landbruksmesse i 1926, og er nå et kjempearrangement over 128 000 kvadratmeter. Det er ventet rundt 40 000 besøkende og 1900 utstillere fra 72 land.

Deltagerne fra Norge får kontakter og bygger nettverk med både norske og utenlandske miljøer.

Det er Landbruks- og matdepartementet som eier prosjektet med den norske deltagelsen, og Innovasjon Norge som står for gjennomføringen.

Her er Grüne Woche sin hjemmeside.


Presse

For pressehenvendelser ta kontakt med kommunikasjonsleder Silje Kolaas i Oi! Trøndersk Mat og Drikke på epost silje@oimat.no, telefon 99727874.

Her er det offisielle programmet.

Her laster Landbruks- og matdepartementet opp sine bilder fortløpende:

Her lastes bilder og video opp fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke


Program

Torsdag 19. januar

Pressekonferanse i regi av Landbruks- og matdepartementet 1 - kl. 15:30

Utdeling av årets BU-pris


Fredag 20. januar

Åpning av den norske paviljongen - kl. 09.30

Det planlegges for at landbruksministeren og delegasjonen besøker regionene på den norske paviljongen


Norges stand under messen

Den norske restauranten er kjent som en av de beste på IGW, og like populær blant tyske og norske besøkende. På kjøkkenet jobber dyktige kokker med Petter Wahl Sekne i spissen og lærlinger fra Ole Vig.

Ønsker du å bestille bord på restauranten, kontakt konstantin@fursetcatering.no


Her finner du oss

Den Norske Paviljong, Hall 8.2. Stand 114. Inngang 9
IGW Messe Berlin GmbH
Messedamm 22, 14055 Berlin, Tyskland

Har du spørsmål knyttet til Grüne Woche i Berlin. Ta kontakt med prosjektleder Brit Melting, epost: brit.melting@oimat.no