Rekrutterer fremtidens kokker og servitører
Alle restaurantene får utdelt de samme råvarene, men står fritt til å sette sammen menyen. I løpet av dagen skal ungdommene forberede, tilberede og serverer en tre-retters middag til foreldre, lærere, politikere og andre celebre gjester. Tre dommere følger elevene tett gjennom dagen, og vurderer hele prosessen fra forberedelser til gjennomføring, oppdekking og servering.
–Med Ung Restaurant ønsker vi å skape økt interesse for faget. I løpet av dagen får elevene oppleve hva restaurantdrift faktisk innebærer, og både restauranter og elever gir uttrykk for at dette er en fin måte å vise fram bransjen, sier Geir-Rune Larsen, leder for Fagnettverket for Restaurant- og Matfag i Sør-Trøndelag / avdelingsleder for restaurant- og matfag ved Strinda videregående skole.
Larsen er en av ildsjelene bak konseptet, og har selv sett resultatene av rekrutteringsarbeidet i praksis.
–Ved Strinda vgs. har søkertallet til restaurant- og matfag økt betraktelig de siste par årene. Flere av de elevene som startet hos oss i høst har deltatt på Ung Restaurant.