Bryggerifestivalen i Trondheim

Bryggerifestivalen i Trondheim er en hyllest til bryggekunst og lokalmat, der smak og matkultur står i fokus - en unik festivalopplevelse i hjertet av byen. Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim 1.-3. august 2019, og er en festival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. Her samler vi de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier.
 
Bak Norges lengste bar kan du smake deg gjennom utallige ølstiler, møte bryggerne og lære mer om hvordan du kombinerer mat og drikke. I år gjester også utvalgte sider- og kaffebryggerier festivalen med sine brygg. På festivalrestaurantene kan du velge i et mangfold av retter, alt basert på lokale råvarer.

Åpningstider

Torsdag 1. august:12.00-23.30
Fredag 2. august:12.00-23.30
Lørdag 3. august:12.00-23.30


Skjenkingen avsluttes kl. 23:00 alle dager.

Bryggeripakken

På Bryggerifestivalen i Trondheim kan både nybegynneren og ølentusiasten lære mer om brygging og ølstiler, og hvordan du kombinerer mat og drikke. 26 bryggerier samler seg bak tappekranene på Norges lengste bar, med seg har de sine beste brygg. Bryggerne står selv bak baren, og deler av sin kunnskap og erfaring. 

Festivalen er gratis, og åpen for alle, men vi har en plassbegrensning på antall besøkende inne på området. Selve ølsalget foregår ved at publikum kjøper et smaksglass og festivalmynter (Oi’er) ved inngangen. Glasset rommer en desiliter, og en smak koster 1 Oi!.

Det er også mulig å forhåndsbestille glass og mynter. Bryggeripakken koster kr. 375, og inkluderer 10 Oi! og 1 glass. Du bestiller på nett, henter pakken ved inngangen og slipper kø på selve festivalen. 

Kjøp Bryggeripakken

Ølskolen

Bli kjent med ulike ølstiler. 

Lær om øl

Trønderkaffe på Bryggerifestivalen

Trøndelag har seks kaffebrennerier som alle brenner for å gi deg en bedre kaffeopplevelse. I år treffer du fem av dem på Bryggerifestivalen.

Lær om kaffe

Siste fra Bryggerifestivalen

Matriket Midt | 12.06.19
Vilt bra festivalmeny!
Fra trøndertortilla til reinskav på indisk vis - smak og matkultur er en viktig del av Bryggerifestivalen. Inne på festivalområdet stiller fire utvalgte restauranter med skreddersydd festivalmat basert på trønderske råvarer. »

Matriket Midt | 11.06.19
Festivalsommer i Norges mathovedstad
Enten du er en ølhund, matinteressert eller kulturelt anlagt – årets første augustdager bør du ta turen til Trondheim. Da smeller det både fra korker og kanoner, når tre av Trøndelags største festivaler tar over byen! »

Bryggerifestivalen | 05.06.19
Vinn bryggeripakke og overnatting på Scandic Nidelven
Vil du vinne bryggeripakke og overnatting på Scandic Nidelven? Delta i vår konkurranse! »

Bryggerifestivalen | 24.05.19
Trønder-kaffe på Bryggerifestivalen
Det blir nærmest en festival i festivalen når fem kaffebrennerier fra Trøndelag samler seg på Bryggerifestivalen i Trondheim. »

Arrangør

Bryggerifestivalen i Trondheim arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2013, og har siden utviklet seg til å bli en attraktiv kunnskapsarena og utstillingsvindu for håndverksøl, både fra regionen og landet for øvrig. Vi satser på kvalitet fremfor kvantitet, og har ingen ambisjoner om å bli størst. Men det er mange som mener vi er best, og det er et mål vi fortsetter å jobbe for! 

Hovedsamarbeidspartner