Velkommen tilbake 3.-5. august 2023

Europas ledende lokalmatfestival

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim skaper unike møter mellom mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

I 2022 kom 200 000 besøkende og aldri før har vi fått så mye internasjonal oppmerksomhet. Nå er festivalene våre anbefalte reisemål i Europa og vi gleder oss til fortsettelsen. 

Tusen takk til våre hardtarbeidende produsenter og reiselivsaktører som skaper gode opplevelser med sine innbydende stands med kvalitetsråvarer og kunnskap. Tusen takk til alle som bidrog for å lage Barnas Matfestival med alle de ulike aktivitetene. I tillegg til unike mat- og drikkeopplevelser handler festivalen om kunnskapsdeling for en mer bærekraftig fremtid. Derfor er barne- og ungdomsaktivitetene og kursene våre viktige.

Og ikke minst takk til våre samarbeidspartnere SpareBank1 SMN, REITAN, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere. Vi ses 3.-5. august 2023.

Fakta om Trøndersk Matfestival 2022

  • 172 utstillere
  • 12 regioner, Bondens Marked og enkeltutstillere
  • 35 gratis barne- og ungdomsaktiviteter
  • 16 kurs
  • Årets festivalkokk Christopher W. Davidsen, Speilsalen
  • Mobil kokkelering på arenaen med Espen Laumann og Sindre Iversen, Speilsalen
  • Nordic Chef Symposium. Ti av de beste nordiske kokkene deltok som gjester
  • Ung Restaurant på Thon Hotel Prinsen
  • Mat og Musikk med Trondheimsolistene og Opera Trøndelag i Palmehaven
  • Querini opera og mat fra Røst i Hornemansgården
  • Kåring av Årets Produkt, Bærekraftspris og Tenke Stort pris
  • Beste stand gikk til Trondheims Matperler.
  • Besøk av landbruks- og matminister Sandra Borch
  • Omvisning for flere pressegrupper

Følg oss på Facebook og Instagram.

 

Se hvem som vant

Vinnerne av Årets Produkt

Les Mer

Festivalkokk Christopher W Davidsen har laget oppskrifter med råvarer fra hele Trøndelag

Her blir du garantert inspirert!

FÅ OPPSKRIFTENE HER

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.