NM%20kokkekunst%20foto%20Sven%20Erik%20KnoffNils%20Flatmark%20NM%20%20foto%20Nils%20Erik%20KnoffNils%20Flatmark%20NM%20%20foto%20Knoff1.png
Produsenter | 30.09.22

Dobbel seier til Trondheim

Soussjef Nils Flatmark fra Britannia Hotel er Norgesmester i kokkekunst. Commis til norgesmesteren er Maria Tingstad. Magne Gaut fra Le Bistro er norgesmester i servitørfag. Matbyen Trondheim markerer seg nok en gang i konkurranser.

Tekst: Silje Kolaas og Horecanytt, Foto: Sven Erik Knoff og Amanda Sotberg

Flatmark er dermed direkte kvalifisert for Årets kokk 2023. Vinneren der blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2024 og 2025.
Sammen med seg hadde Flatmark commis Maria Tingstad. Konkurransen foregikk i Trondheim i forbindelse med Menymessa.

Siriyaporn Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten i Svolvær kapret sølvplassen i NM i kokkekunst. Rithisirikrerg får dermed representere Norge i Nordic Chef i juni 2023. Petter H. Soma fra Fisketorget i Stavanger endte på bronseplass.

Magne Gaut gikk helt til topps i NM i servitørfag - foran kompisen Birk Torp og Rolf E. Wenstad.
Som mange andre i denne bransjen, har Gaut utdanning fra Strinda videregående skole.
Han arbeider nå på Le Bistro, og har også bakgrunn fra To Rom og Kjøkken.

Dette er premiene til de tre beste i NM i servitørfag:
Gullvinner: 30 000 kroner fra NHO Reiseliv Midt-Norge, 20 000 kroner fra Asko Servering til ølkelner-utdannelse, 10 000 kroner fra Chaine des Rôtisserurs, vintur til Østerrike fra Vinarius, og vinpremier fra servitørlaugets sponsorer.
Sølvvinner: 15 000 kroner fra NHO Reiseliv Midt-Norge og vinpremier fra servitørlaugets sponsorer.

I servitørklassen vant Magne Gaut fra Le Bistro (i midten), Birk Torp fra Spontan Vinbar (til høyre) på sølvplass og Rolf Wenstad (Norsk Restaurantskole) på bronseplass. Foto: Sven Erik Knoff

Har jobbet hos Brimi

Norgesmester Nils Flatmark kommer fra Trondheim. Han er tidligere kokk på Vianvang (Arne Brimi), og har også vært kjøkkensjef for BrimiBue. Nå er han soussjef på prisbelønte Britannia Hotel i Trondheim.
Med seieren i NM vinner Flatmark også Hans Majestet Kongens Pokal, det gjeveste norske trofé som deles ut under norske mesterskap. Maria Tingstad var commis for Flatmark i NM.


Tidligere i år vant også Nils Flatmark (sammen med Tonje Svee) den aller første utgaven av «Nordic Green Chef», da konkurransen ble arrangert i Danmark. Flatmark sitter også i det nåværende styret til Norske Kokkers Landsforening, der han representerer NKL Jotunheimen.

Vill jubel under premieutdelingen. Mesterskapet ble arrangert i Trondheim i forbindelse med Menymessa 2022.

Hovedommer Renaa imponert over nivået

– Takk til NKL Trondheim for en fantastisk ramme på NM-konkurransene de siste to dagene. To konkurransedager, ukjente råvarer og spennende kombinasjoner. Maten har holdt en meget høy standard begge konkurransedagene, spesielt finalen var særdeles spennende og jevn, forteller hoveddommer for NM i kokkekunst, Sven Erik Renaa.


Årets NM i kokkekunst har vært en trestegskonkurranse for faglærte kokker og en commis med godkjent lærekontrakt. NMs faglige forankring og kreative utvikling er plassert hos Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg.

Steg 1: Innsendingsoppgave – 3-rettersmeny og film.
Steg 2: Dag 1: «Mystery basket» – lage mat til 8 gjester
Steg 3: Dag 2: Finale, 3-rettersmeny til 12 personernheimen.

Disse deltok i konkurransen:

Kjøkken 1
Kokk - Emil Lundemo, Hegstad & Blakstad AS, Trondheim
Commis Sebastian Heggli
Servitør - Ole August Rosengren, Brasserie France


Kjøkken 2
Kokk - Stine Strand, Quality Hotel Maritim, Haugesund
Commis Birgitte L. Engh
Servitør - Birk Torp, Spontan Vinbar


Kjøkken 3
Kokk - Petter H. Soma, Fisketorget, Stavanger
Commis William F. Thorsteinsbø
Servitør - Magne Gaut, Le Bistro


Kjøkken 4
Kokk - Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotel Lofoten, Svolvær
Commis Robin Arktander Pettersen
Servitør - Tor Espen S. Ovesen, Restaurant ELV


Kjøkken 5
Kokk - Simen Johansen, Vaaghals, Oslo
Commis Noa Ståhl
Servitør - Rolf E. Wenstad, Norsk Restaurantskole


Kjøkken 6
Kokk - Nils Flatmark, Britannia Hotel, Trondheim
Commis Maria Tingstad
Servitør - Ole Øystein Trætli, To Rom og Kjøkken


Kjøkken 7
Kokk - Sindre Hjelmseth, To Rom og Kjøkken, Trondheim
Commis Simen Lund
Servitør - elev utenfor konkurransen

Aktuelt