Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Kursholder: Ellen Johansen, Hotell FrøyaTid: Fredag 29.juli kl 13-14Kurssted: Jonathan, Britannia HotelPris: kr 350 + avg
KJØP BILLETT
Kurset holdes i kurslokalet ved Jonathan GrillBli med Frøyapatriot og hotellsjef ved Hotell Frøya Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er vaskulære planter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære sjø ligger tang og tare klare til sanking. Trøndelagskysten har perfekte vekstforhold for disse artene, også for dyrking.Du vil få lære om hva som er forskjellen på tang og tare, og de ulike artene og hvor man kan finne de. Du vil få lære om hvordan man sanker tang og tare, og når på året disse sjøgrønnsakene er best å plukke. Hvordan tar man vare på makroalger og bruker dem som mat?Ellen Johansen er hotellsjef ved Hotell Frøya, og har sanket tang og tare i over ti år. Da hun jobbet som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole tok hun med elevene i fjæra for å sanke tang og tare. Nå tar hun med kokkene på hotellet sånn at de også kan lære om tang og tare og sette det på menyen på hotellet.