
Mat og drikke blir stadig viktigere for regional utvikling og vekst. Regionene Trøndelag, Jämtland og Västernorrland har gått sammen om en satsing for å utvikle små og mellomstore bedrifter som jobber med måltidsturisme. Dette er tre sterke regioner der opplevelser innen måltidsturisme er en viktig del i den strategiske forankingen.
Prosjektet skal bidra til økt lønnsomhet og sysselsetting for bedrifter i bransjen gjennom økt kompetanse.
Prosjektperiode: 2018-2021
Prosjektet skal blant annet:
- Skape et digitalt kunsskapssenter for utdanning, nettverk, idé- og erfaringsutveksling.
- Utvikle nye digitale metoder for kompetanseutvikling
- Øke andelen lokalmat ved arrangementer i regionene
- Utforme en tydelig felles visjon og historie
Prosjektet er i regi av Interreg Sverige-Norge og er gjort mulig gjennom støtte fra Trøndelag Fylkeskommune, Fylkesmannen i Trøndelag, Region Jämtland-Härjedalen og Region Västernorrland.
På norsk side deltar Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Matnavet på Mære, Rørosregionen Næringshage/Rørosmat og Trøndelag Reiseliv.
På svensk side drives prosjektet av Torsta AB og Leader Höga Kusten.
Les mer på prosjektets hjemmeside: http://matochdryck-ngb.com/