Høstadsand gård

På Høstadsand gård på Byneset produseres melk, yoghurt, honning og potet som du får kjøpt i vårt selvbetjente gårdsutsalg.

Vis meg veien

Høstadsand gård er et tradisjonelt drevet gårdsbruk på Byneset der vi produserer melk, potet, honning, høy og litt ved. Melka vi selger kommer fra gårdens 16 kyr. For at den skal være helt trygg å drikke, har vi varmebehandlet den ved 70° C i 1 minutt. Yoghurten er laget av pasteurisert Gårdsmelk.

Kyrne på Høstadsand er av rasen Norsk Rødt Fe – NRF. Fra mai til oktober er de ute på beite hver dag. Om natta spiser de grønt, ferskt gras inne i fjøset. Gjennom vinteren spiser kyrne silo. Det er gras vi har dyrket selv, og som ensileres for å ta vare på næringsstoffene. I tillegg til gras og silo får kyrne litt potet og litt kraftfôr. Vi bruker kraftfôr fra Felleskjøpet som er garantert fritt for soya og palmeolje.

Fettinnholdet i melka varierer gjennom året, men ligger som regel mellom 4 og 5 %. Det blir minst fett i melka om sommeren, når kyrne spiser ferskt gras. Ettersom melka ikke er homogenisert, vil fløten lett flyte opp og legge seg på toppen. Fløtelaget kan enten fjernes, eller du kan blande det inn i melka igjen ved å røre forsiktig.

Potetene våre er av sorten Nansen og er røde i skallet.  Svært gode på smak, kokefaste og egnet til lagring.  Nansen egner seg både til koking, bakst, potetstappe m.m.  Selges uvasket for bedre lagringsevne. Poteter lagres best mørkt og tørt ved 4-6 grader.

I det selvbetjente gårdsutsalget på Høstadsand får du kjøpt gårdens egne produkter, samt et lite utvalg kortreiste produkter fra andre produsenter på Byneset.  I gårdsutsalget betaler du med Vipps.

Kom i kontakt med Høstadsand gård

Besøk hjemmeside Besøk på Instagram