norveg.jpg

Kafé Norveg

Sesongbetong meny og lokale råvarer i et av Norskekystens mest spektakulære bygg.

Vis meg veien

Norveg er ett av Norskekystens mest spektakulære bygg. Det står plantet i havet – i matfatet der mennesker har hentet sin føde gjennom 11.000 år. Vi følger denne tradisjonen og er privilegerte som daglig kan plukke ut et bredt spekter av prima råvarer fra øverste hylle. 

Museumskaféen ligger solvendt til på kaien midt i Rørvik sentrum, med nydelig fjord utsikt.
I ordinær åpningstid tilbyr vi enkel servering i flotte omgivelser. Her kan du nyte hjemmebakte kaker, is, kaffe, vafler og ulike lunsjretter. Kafeen har rikelig med sitteplasser og et lite lekeområde for barn.

Navnet “Norveg” kommer fra norrønt norðrvegr og betyr «veien mot nord». Bygget er tegnet av arkitekt Guðmundur Jónsson og ble nominert til den europeiske arkitekturprisen "Mies van der Rohe Award" i 2005.

Kafeen følger museets åpningstider.

Ta gjerne turen innom vår utstilling «Fra steinalder til høyteknologisk samfunn» og bli med på en tidsreise i en våre største næringer - fiskeri og havbruk. I vår museumsbutikk kan du kjøpe med et minne fra museumsbesøket. Her finner du et spennende utvalg av gaveartikler, smykker, glasskunst og suvenirer. I sommersesongen kan du bli med på en guidet båttur til oppdrettsanlegg og et historisk fiskevær.

Vi tilbyr i tillegg overnatting i rorbuer og utleie av selskapslokaler, konferanse- og møtelokaler.

Kom i kontakt med Kafé Norveg