Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
På Saemien Sijte kan du få en smak av sørsamiske mattradisjoner. Fredag 2.juni inviterer vi til en lunsj utenom det vanlige. Kom gjerne sammen med flere og del matopplevelsen sammen. Maten blir servert som en deletallerken på langbord i storlavvoen. Under Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg serverer vi "Voenges aelmieh - lokale smaker" på vårt vakre uteområde med utsikt ut over Snåsavannet. Dette er noen av smakebitene som blir servert: Spekepølse fra Gåsmon Ost fra Eggja gårdsysteri Gris fra Brede Bacon Reinkjøtt fra Livilt Spekepølse Brurskanken Rein Kr. 265,- pr. pers Serveres som deletallerken eller eget fat. Book gjerne på forhånd hvis dere kommer som en gruppe E-post: post@saemiensijte.no Tlf: 741 38 000 På Saemien Sijte kan du lære mer om sørsamisk historie og kultur gjennom våre utstillinger, matopplevelser og aktiviteter. I museumsbutikken finner du vakre samiskproduserte kvalitetsprodukter. Trøndelag er en europeisk matregion, med tittelen «European Region of Gastronomy» i 2022. Feiringen fortsetter med Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 2.-4. juni, og i Trondheim 3.-5.august. Til høsten braker det løs i Trondheim Spektrum med Oste-VM 26.-28. oktober og fortsetter med Bocuse d’Or Europe i 19.-21. mars 2024. Langbordene under Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg er en del av helheten der vi feirer vår fantastiske matregion. Dette er et «spise sammen» arrangement som Trøndelag fylkeskommune har gitt økonomisk støtte til.
Ingen hendelser funnet
mai
25
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.
17
fre.
14:00 - 17:00
Feir nasjonaldagen med stil på Bårdshaug Herregård – sikre deg ditt festbord allerede nå! Tradisjon tro inviterer vi til en innholdsrik 17. mai buffet, som serveres i hotellets stemningsfulle lobbyområde.
30
tor.
18:30 - 21:30
I anledning «Sommer i Tyrol» i borggården på Bårdshaug Herregård serveres en 3-retters tradisjonsmeny fra Tyrol, med lokale og regionale råvarer fra Trøndelag.
juni
2
søn.
11:00 - 15:30
Hele familien ønskes velkommen til gårdsopplevelser på Høstadsand gård på Byneset. Her kan du hilse på dyra, sette dine egne poteter og kjøpe kortreiste produkter i gårdsutsalget. Våre kolleger i Trondheims Matperler deltar med sine produkter.
8 - 9
lør. - søn.
8. juni sparkes sommeren igjen i gang med Straumen Open - en festivaldag med kunst, dans, mat, DJ og fest. Nils Aas Kunstverksted, Dans i Trøndelag og Kjerringa me` Straumen har i år igjen gått sammen for å skape et tettpakket program, der alle skal føle seg velkommen!