ThomasBorgan

Chefs' Dinner - FULLBOOKET!

Trøndersk Matfestival og festivalkokk Thomas Borgan m/venner inviterer til årets Chefs’ Dinner!

Konseptet Chef’s Dinner handlet opprinnelig om å få innpass inn i det aller helligste - å sitte rundt bordet sammen med sjefskokken. Å bli invitert til å delta i et måltid som en del av den utvidede restaurantfamilien. Nå inviterer festivalkokk Thomas Borgan m/venner og Trøndersk Matfestival deg til å sitte rundt vårt bord, som en del av vår utvidede familie mens noen av Trondheims aller beste kokker lager hver sin signaturrett. Dette blir en helt unik middag som du aldri vil smake maken til igjen.

Et knippe av Trondheims beste

- Når jeg fikk denne forespørselen om jeg ønsket å ha ansvaret for Chefs’ Dinner, var jeg umiddelbart interessert sier Thomas Borgan fra Kraft Bodega. – For meg så var det da viktig å kunne samle flere som brenner for matlaging her i byen. Å jobbe side om side med noen av regionens flinkeste kokker, de som står på for byen vår hver dag. De som kanskje ikke får all oppmerksomheten, men som står på for regionens hovedstad. Ja, la oss kalle de stjernene i byen som ikke nødvendigvis har en stjerne...

- Denne kvelden vil de få frie tøyler til å utforme hver sin signaturrett for å sammen rette søkelyset mot regionens råvarer og fantastiske produkter, sier Thomas.

Med seg på laget har han festivalkokk Reneé Fagerhøi /Bula Bistro, Fredrik Engen /Spontan Vinbar, Eskil Hildonen /To Rom og Kjøkken, Mette Beate Julius Evensen & Martin Julius Hovdal /Le Bistro og Håvard Klempe & Jørgen Dons /Klempe&Dons.

Signaturretter fra forskjellige kokker

Individualitet, ærlighet, råvarer og bærekraft er stikkord som blir viktigere og viktigere for de fleste som jobber med mat. Det samme er selvfølgelig også sant for alle som utgjør vårt kokkelag den 2. august. De har alle fått i oppgave å se på regionen i sin helhet, produktene og råvarene og lage sin egen signaturrett. Denne kvelden vil vi derfor kunne se veldig forskjellige og sesongbaserte retter. Vi vil kunne gjenkjenne kokken og restaurantens personlighet og Thomas står i bresjen for å koble det hele sammen og er ansvarlig for helheten.

- Menyen er ikke spikret enda, og vil nok ikke bli det 100% før rett før arrangementet. Vi skal se på hvilke råvarer av den beste kvalitet vi får tak i når august nærmer seg. Men stikkord vil jo være lokalt kjøtt og fisk, skalldyr fra regionen og vekster fra området. Vi vil selvfølgelig også utforme en drikkepakke i samarbeid med kokkene, her vil hvert enkelt glass står seg til hver sin rett og dens smaker sier Borgan.

Praktisk informasjon

OBS! Dette arrangementet er dessverre fullbooket. 

For å få plass til flest mulig mennesker denne kvelden kan vi finne på å plassere flere sammen ved bestilling av 1-4 billetter. Se på det som en mulighet til å bli kjent med nye menneske og sitte sammen i felleskap rundt måltidet. Det blir mulighet for å kjøpe en spesialtilpasset drikkepakke til matopplevelsen. Eventuelle allergier må meldes inn på forhånd.

Vi har dessverre ikke mulighet til å tilrettelegge for vegansk meny eller low FOODMAP denne kvelden.

Kokkelaget som står ansvarlige for kveldens arrangement er:

Mette Beate Julius Evensen og Martin Julius Hovdal /Le Bistro

Kokkeparet Mette og Martin driver i dag restauranten Le Bistro sammen, de har bred erfaring fra restauranter i Oslo som Maemo, Ylajali, Palace grill. Her i Trondheim drev de også Røst Teaterbistro i 5 år før de gikk videre til Le Bistro.

- Vår matfilosofi er at vi liker å lage ekte levende mat med de råvarene som er tilgjengelige på det gitte tidspunkt. Le Bistro driver vi som en moderne fransk bistro hvor vi serverer en del franske klassikere som østers, tartar og løksuppe, men vi er ikke fremmed for å eksperimentere med litt mer moderne teknikker med råvarene i fokus, sier paret.

- Vi gleder oss til å lage mat på Chefs Dinner under Trøndersk Matfestival. Vi er stolte av å få muligheten til å lage en rett og stå side ved side med noen av de beste restaurantene i Trondheim for å levere denne unike opplevelsen, avslutter Martin.

Metteogmartin Lebistro

Fredrik Engen/Spontan Vinbar

Fredrik Engen er opprinnelig fra Trondheim, han er medeier og kjøkkensjef av restaurant Spontan Vinbar som ligger midt i hjertet av Trondheim.

Fredrik og teamet har alltid tenkt litt utenfor boksen. Hos Spontan Vinbar har de en litt avslappet tilnærming til rene gode smaker med råvarer som er i sesong. I restauranten kan man velge mellom to smaksmenyer på 9-10 serveringer eller 5 serveringer. I vinbaren kan man delta i tematiserte vinkvelder, få smake på vin utenom det vanlige og med noe å bite i attåt.

Fredrik Engen

Klempe og Dons

Klempe og Dons består Håvard Klempe og Jørgen Dons. I 2020 startet de et helt nytt konsept, et prosjekt hvor det å skape mat og drikkekombinasjoner som er skreddersydd for hverandre er fokuset. Av en naturlig nysgjerrighet for fagfeltene og god gammeldags rastløshet satte de seg et felles mål om å aldri stå stille, samt alltid kaste seg inn i nye utfordringer og videreutvikle seg selv.

Siden første pop up har nye retter, drinker og steder blir oppsøkt, og hver gang et arrangement gjennomføres er det alltid "Klampen i Bånn, med Klempe og Dons". Med lang fartstid i kjøkken og bar, og med en del meritter som hører janteloven til (kjøkkensjef på Credo, Verdensmester i bartending osv.), har de jevnaldrende kompisene bevisste mål om å kreere og servere kombinasjoner du ikke har smakt før, kjente smaker i ny drakt og ikke minst begeistre både seg selv og sine gjester.

Når de kjører pop up består denne alltid av 10 retter og 10 drinker, med ny meny og nytt sted, hver gang.

Klempeogdons

Eskil Hildonen & Andreas Sørlie Trøjgaard/To Rom og Kjøkken

Eskil har jobbet flere år i Oslo hos bl.a. Palace Grill, Pjoltergeist, Arakataka og Nemesis. Han har konkurrert i Årets Kokk og Bocuse dór som commis. Nå er han en av to kjøkkensjefer på To Rom og Kjøkken, en familiedrevet Trondheimsrestaurant som er inspirert av middelhavskjøkkenets tradisjoner.

Andreas startet som lærling på To Rom og Kjøkken, og etter å ha tatt fagbrev så flyttet han til København og jobbet på Studio og Geranium i ett år. Han kom etter hvert tilbake til To Rom og Kjøkken og driver nå kjøkkenet sammen med Eskil.

- Vår filosofi (og det gjelder hele familien) går på å få frem det beste i lokale råvarer, med inspirasjon fra hele verden. Jeg og Andreas vokste opp sammen fra da vi var barn, og kjemien fra den gang gjør at vi jobber tett og godt sammen som par sier Hildonen. - Vi ønsker å vise det beste Trondheim har å by på, og føler det kommer godt frem i vårt smaksbilde. - I tillegg er kunnskapsdeling viktig for oss, og derfor driver vi aktivt med opplæring av lærlinger, per nå finnes det over 50 kokker og servitører utdannet fra To Rom og Kjøkken avslutter Hildonen.

Hos To Rom og Kjøkken kan du lene deg tilbake og nyte en 3-, 5- eller 7-retters smaksmeny eller bestille noe fra á la carte-menyen.

Eskil Og Andreas

Reneé Fagerhøi/Bula Bistro

Reneé er en av de utvalgte festivalkokkene for Trøndersk Matfestival. Hun er opprinnelig fra Tønsberg men har vokst opp i Trøndelag. Hun ble Norges aller første Top Chef i 2016. Reneé eier og driver restauranten Bula Bistro i Trondheim og hun har hatt æren av å lage mat for kongeparet og 700 av deres nærmeste gjester. I tillegg er hun forfatter av kokebøkene “Fritter Skjiten” og “Kjøkkenfest”.

Renee2©Cathrine Dillner Hagen Renee Bula Bistro 2020.Jpeg

Thomas Borgan/Kraft Bodega

Thomas er født og oppvokst på Rørvik, Ytre Namdal, han har 20-års erfaring fra kokkeyrket og har tidligere jobbet både på Svalbard og New York og flere steder der i mellom. Han har vunnet mange gjeve titler opp gjennom årene, og kan titulere seg som både norgesmester, nordisk mester, årets sjømatkokk og Nord Europeisk mester i kokkekunst. Thomas driver Trondheimsrestauranten Kraft Bodega og er deleier av Kontrast Catering.

Thomasrenee2

Praktisk informasjon

OBS! Dette arrangementet er dessverre fullbooket. 

For å få plass til flest mulig mennesker denne kvelden kan vi finne på å plassere flere sammen ved bestilling av 1-4 billetter. Se på det som en mulighet til å bli kjent med nye menneske og sitte sammen i felleskap rundt måltidet. Det blir mulighet for å kjøpe en spesialtilpasset drikkepakke til matopplevelsen. Eventuelle allergier må meldes inn på forhånd.

Vi har dessverre ikke mulighet til å tilrettelegge for vegansk meny eller low FOODMAP denne kvelden.

Fotokreditering: Mette og Martin - Anniken Zahl Furunes, Thomas Borgan - Lene Løkkhaug & Even Solheim, Reneé Fagerhøi - Cathrine Dillner Hagen

Samarbeidspartnere