Værnesregionen

I år kommer Trøndersk Matfestival til Værnesregionen - "smaker fra fjord til fjell"

Vi inviterer til kortreiste matopplevelser i en historisk region med stort mangfold fra fjord til fjell.

I Værnesregionen finner du nettverkene Matfatet Frosta, AUK- smaker fra Stjørdalsføret og nykommeren "Smaken av Sylan". De fem kommunene Frosta, Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal brygger opp til matfest med distribuert Trøndersk Matfestival.

Vi hyller lokal kvalitet i våre kommuner med lokale arrangement, åpne gårder og utsalg, samt i fellesskap, en trygg minifestival i knutepunktbyen Stjørdal.

Vi er stolte av å være en del av Trøndelag med et skattekammer av smaker, dyktige produsenter og tilbydere av mathåndverk fra øverste hylle.

Lokale mat- og drikkeprodusenter

Matriket Midt er et mylder av mat- og drikkeprodusenter, utsalg og matopplevelser. Vi har samlet dem på et kart for deg, og disse finnes i nærheten av Værnesregionen:

Beitlandet gård

Blomsterfe fra Beitlandet – økologisk storfekjøtt. Kjøttprodukter som er økologiske (Debio godkjent) og kommer fra kyr som er foret på blomster, urter og gras som vokser på engene rundt gården i Beitlandet.

Les mer

AUK - Smaker fra Stjørdalsføret

I dalen vår er det i over flere tusen år lagt grunnlag for dagens tradisjoner, særegenheter og skjulte skatter. I Auk sanker vi møysommelig sammen, og legger på bordet, det aller beste vi har å gi deg. 

Les mer

Toast med ost og chimichurri

Med råvarer fra Værnesregionen

Få oppskriften