Møt utstillerne på Trøndersk Matfestival

Festivalkart

I år fyller Trøndersk Matfestival hele Munkegata, Kongensgate og øvre del av Nordre gate. Utstillerne er samlet regionvis, med 14 regioner fra hele Matriket Midt. 

Telt CBryggerifestivalenTelt F - InnherredTelt F - Hitra FrøyaNordre gateTelt MTelt LTelt KTelt NTelt ITelt HTelt JTelt GTelt D - Oppdal RennebuTelt D - FrostaTelt B - Fossenes rikeTelt B - SmølaTelt B - MelhusTelt B - AukTelt E

TELT A: Røros

Maten har satt Røros og Trøndelag på kartet internasjonalt. De har koblet verdensarv og mat på en unik måte, ble kåret til Norges matdestinasjon i 2017 og har inspirert mange lokalmatprodusenter i hele Norge og Norden. Her får du renommerte produkter fra dyktige håndverkere. 

Utstillere fra Røros

TELT B: AUK - smaker fra Stjørdalsføret

I Stjørdal og Meråker henter de inspirasjon fra både nord og øst. De har en ubrutt øltradisjon fra vikingetida, vertskap som sjarmerer amerikanske generaler, og fersk tankmelk på flaske. De har egen bringebærsort, kaffe og rett og slett masse godsaker. 

Utstillere fra AUK

TELT B: Smak og Opplev Melhus

Gjengen fra Melhus mener du opplever stedet gjennom maten – og her lages kjøttmat, bakst og basilikumaioli. Og de blir stadig flere på laget! Siden i fjor har de også fått med croissanter på ekte fransk vis, og te fra en ekte te-blender. 

Utstillere fra Melhus

TELT B: Smøla

Møre og Romsdals nordligste kommune er en naturlig del av Matriket Midt. Her får du marmelade av gulrøtter som ikke når butikken, tang og tare, og fiskemat av fisk som er fisket rett utenfor Smøla. Villsauen beiter på øya og gir unike kjøttprodukter med kystsmak.

Utstillere fra Smøla

TELT B: Fossenes Rike

Fra Sunndals-området, Fossenes Rike, kommer prisbelønt flatbrød med ulike smaker, ost og melkeprodukter, røkt laks og kjøttprodukter. 

Utstillere fra Fossenes Rike

TELT C: Fosen

Fosen utmerker seg som den største regionen på Trøndersk Matfestival i år når 17 matprodusenter samles. Fosen kalles gjerne et Norge i miniatyr, tett på både hav og fjell, et kontrastenes rike.

Utstillere fra Fosen

Telt D: Frosta

Trondheims kjøkkenhage. Der grønnsakene settes før resten av regionen har lagt bort ullklærne, og sjøen sender lysstrålene tilbake til jorda hele sommeren. Frostingene dyrker 50-60 ulike grønnsaker og urter, de baker brød, lager juice, saft og øl.
Utstillere fra Frosta

TELT D: Oppdal og Rennebu

Fjellbygda har et bakeri og mathall som på kort tid har fått rykte langt utenfor regionens grenser. I tillegg til bakst selges kjøttvarer fra dyr som har gått på Nord-Europas beste beite. Fem utstillere står sammen fra Oppdal og Rennebu, for å gi deg en smak av fjellet. 

Utstillere fra Oppdal og Rennebu

TELT E: Namdalen

Hele 16 utstillere fra hav til høgfjell har samlet seg i festivalens største telt, og lager «Namdalsgata». Her møter du både etablerte og nye aktører, matprodusenter og reiseliv. 

Utstillere fra Namdalen

TELT F: Hitra og Frøya

Kjent for oppdrettslaks verden over. Og øyriket byr på flere råvarer som hører kysten til; krabber, tare, skjell og fisk rett fra havet. I tillegg lokalproduserte oster, villsaukjøtt og hjortekjøtt i verdensklasse. 

Utstillere fra Hitra og Frøya

TELT F: Innherred

Innherred - i hjertet av Trøndelag. Brede jordbruksbygder gir et mangfold av matproduksjon. I år er det med gamle kornsorter, kjøttprodukter fra både gris, lam og storfe. I et frodig landskap skapes gode smaker. Velkommen til vår stand!

Utstillere fra Innherred

Telt G: Orkland

Orkland har et rikt og frodig landbruk. Her trives dyra, som gir kjøtt, egg og melk som blir til smakfull ost i verdensklasse. Grønnsaker dyrkes med omhu og kjærlighet, og du har kanskje hørt snakk om Lensvik-bær? Biene bidrar i arbeidet og gir den søteste honning. Her er en av Norges beste lakseelver, Orkla, og ute i Agdenes møter du kysten og fiskebåtene. 

Utstillere fra Orkland

TELT H: Den Gyldne Omvei

 Langs Den gyldne omvei på Inderøya i Trøndelag kan du smake deg gjennom alt fra tradisjonskost til nybrygget øl. 

Utstillere fra Den Gyldne Omvei

TELT I

Myken Destilleri, Jacobsen & Svart, Lykkemat og Saltenlaks.

 

Utstillere

TELT J K L: Bondens Marked

Bondens Marked i Trøndelag er de som selger mest av alle Bondens Marked i landet. Her finner du alt du trenger, fra fisk og bacalao, via ost og melkeprodukter, bakst og sjokolade. 

 

Utstillere fra Bondens Marked

Nordre gt.: Midtre Gauldal

Som helt ny region kommer Midtre Gauldal. De vil gi deg ferske tradisjoner – og blander gode råvarer med gamle og nye oppskrifter. Området har helt unike serveringssteder som bruker lokale spesialiteter og kan gi deg en opplevelse du aldri glemmer. 

Utstillere fra Midtre Gauldal

Enkeltutstillere

Vi er fryktelig stolte av å ha denne rekka av enkeltutstillere på laget! Verdensberømt ost, og sjokolade kjent både i Japan og verdensrommet. Meieri- og kjøttprodukter fra 10 000 bønder, arktisk whisky, lokalbrent kaffe og økologisk granola. Slå deg løs!

Enkeltutstillere

TELT L M N: Aktivitetstelt

Trøndersk Matfestival har et eget område for barn i alderen 2-12 år, med en rekke aktiviteter der barna kan lære ved å gjøre - helt gratis. I tillegg har vi et eget ungdomstelt for tenåringene. 

 

Aktivitetstelt

Bryggerifestivalen

Bryggerifestivalen arrangeres i skolegården til Trondheim Katedralskole. Inngang fra Bispegata og fra Erling Skakkesgate for deg som har forhåndskjøpt Bryggeripakken. 

Bryggerifestivalen