Namdalen

Namdalen

Kjent for sin vakre natur og gode fiske. Rørvik fisk har vunnet mange priser for sin fiskmat.

Li-snadder Badsturøkt kjøtt på Namdalsk vis. Elg, rein, sau, lam, gris. Einerrøkt villaks, einerrøkt røye

:Dis: Iskrem og sorbeer basert på gårdsmelk og bær fra gårdshagen, Nyheim på Leka.

Brattlia Mat og Kultur: Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis av ku-lam-skogsgris. Spekemat/badsturøkt kjøtt. Svinefri økologisk spekepølse og chorizo av frittgående griser.

Tyldum Gårdsbakeri: Tyldum Gårdsbakeri produserer glutenfrie kransekaker, biter, stenger og tyllroser. Basert på egen kransekakemasse.

Baxt Lierne: Søte lefser. 

Fredrix: Suovas er en samisk rett som jeg har laget min egen vri på. Retten består av lettsaltet og lettrøkt reinkjøtt, brokkoli og blomkålsalat, grønnsalat, syltet rødløk, tyttebærdressing og hjemmelaget brød (Gahkko).

LiVERTEN: Servering av Li-bab (reinsdyrskav i steinovnsbakt tunnbrød), Viltburger, Reinsdyrpølse m.m
Produkter:
-Steinovnsbakt lokal bakst fra Lierne: Pekkabrød, tjukk-brød,
-Li-gull (snacks): Fritert tunnbrød med ulike smaker
-Rakfisk og Grævfisk av innlandsrøye

Visit Namdalen: Mat i reiselivet

Gammel Erik: Oster fra Namsskogan.

Ytre Namdal vgs: Sjømatfaget.

Val vgs: Sjømat - viser modeller av merder.

Emilsen fisk: Laks. 

Sinkaberg-Hansen: Quiz om sjømat.

Midtnorsk Havbruk: Quiz om sjømat

SalmoNor: Quiz om sjømat. 

Ytre Namdal VGS

Elever fra restaurant- og matfag serverer retter sammen med 64 Grader Nord og Rørvik Fisk.

Les mer

Li-snadder

Li-Snadder i Lierne produserer badsturøkt kjøtt og fisk — en gammel røyketradisjon som setter en særegen og god aroma på råvarene. Produkter av elg, rein, Lam, gris, villaks og røye

Les mer