Utstiller på Trøndersk Matfestival 2020 - på et sted nær deg

I år gjennomføres en annerledes Trøndersk Matfestival 30. juli -1. august 2020. Trønderne har blitt kjent med mat- og drikkeprodusentene gjennom Trøndersk Matfestival, og virkelig vist at de setter pris på det matregionen har å by på. Nå må vi se hvordan vi kan støtte lokale produsenter i Matriket Midt uten å samle alle på ett sted, og inviterer regionen til fest.

I sommer blir det aktiviteter i hele fylket både før og under festivaldagene 30.juli - 1.august, der mat- og drikkeprodusentene har sin gylne anledning til å presentere det beste av råvarer, matspesialiteter og lokale produkter. Det blir også salgsboder i sentrum av Trondheim de tre dagene – i det omfang vi får til med begrenset antall folk som kan samles. 

Da det norske samfunnet ble avstengt 12. mars, så vi raskt at maten og måltidene ble av viktige lyspunkt i daglige rutiner for mange. Mange produsenter og restauranter fant nye måter å møte markedet på. Hentetilbud fra lokalmatprodusenter og restauranter var noe av det første som kom på banen fra et ellers nedstengt næringsliv. Folk har spist middag eller delt et glass god drikke sammen på digitale møtesteder, det har vært en av måtene å være sosiale på. Situasjonen vi er i nå, har også gjort oss mer bevisst på å kjøpe av lokale produsenter. Det er derfor viktig å gjennomføre årets festival, selv om det blir i et litt annet format.

En slik gjennomføring av Trøndersk Matfestival som vi planlegger i sommer, blir nytt og spennende for oss alle. Responsen har vært positiv i hele fylket som nå er godt i gang med planlegging av aktiviteter for og med mat- og drikkeprodusentene. Så gleder vi oss stort til 2021 når vi kan samles igjen i Trondheim.

Hvert år kåres årets beste produkter blant utstillerne på Trøndersk Matfestival. En jury bestående av kokker og eksperter smaker seg gjennom innsendte produkter og kårer vinnere innenfor ni ulike kategorier.
Gå til påmelding