Trøndersk Matfestival 29. - 31. juli 2021

Trøndersk Matfestival

Velkommen til en drømmehelg i Trondheim

Åpningstider 2021:

Torsdag 29. juli: Kl 11-19

Fredag 30. juli: Kl 11-19

Lørdag 31. juli: Kl 11-17.30.
Vi gjør klart for Trøndersk Matfestival for 16. gang i trønderhovedstaden. Samtidig i år arrangeres Bryggerifestivalen i Trondheim. Vi gleder oss til å feire vår matregion, som er en av verdens beste sammen med dere.

Hvordan komme seg til Trondheim?

Vi i Trøndelag er heldige. Her produserer våre mat- og drikkeprodusenter produkter i verdensklasse. Festivalen er den viktigste møteplassen mellom produsenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Vi skal sørge for minneverdige og trygge rammer for unike møter og opplevelser.

Lær av de beste. Sjekk ut vårt kursprogram på vårt samarbeidshotell Britannia Hotell. Klikk her.

 

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

 

Årets viktigste arena i matregionen

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er den viktigste møteplassen for mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Festivalen er også en kunnskaps- og innovasjonsarena for restauranter, matgründere og kunnskapsmiljø. 

I 2020 kunne festivalen ikke gjennomføres på ordinært vis og ble redusert til et mindre matmarked på Torvet i Trondheim og over 200 festivalopplevelser - spredt over hele Trøndelag. Den nye festivalen fikk navnet Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg!

Festivalen pleier å samle 220 000 mennesker i Trondheim sentrum, men denne gangen var det ikke mulig etter de gjeldende retningslinjene for smittebegrensning. Derfor gikk spørsmålet ut til ordførere og regionale kontakter i fylket. Og resultatet ble en voldsom mobilisering rundt lokale matopplevelser over hele Trøndelag. Sammen gjennomførte vi over 200 arrangement i hele fylket; marked, gårdsbesøk, kurs og spisesteder med lokal mat i fokus. Til og med en rekke sykehjem, spesielt på Fosen, fikk servert lokale matretter disse dagene.  Les saken Matfestival på sykehjem i Fosen.  

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg - 300 festivalaktiviteter over hele Trøndelag

På grunn av gode tilbakemeldinger og et ønske fra matregionen arrangerer vi den desentraliserte festivalen også i år 5.-7.august, helga etter Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli. 

Nå er 34 av 38 kommuner påmeldt og vi har rundt 300 aktiviteter over hele Trøndelag. Klikk på lenken under, så kan du finne dine festivalaktiviteter.

Finn din festivalopplevelse på vår aktivitetskalender

I 2021 tar vi med oss suksessen videre og lager festivalstemning over hele regionen med våre samarbeidspartnere, NTE, REITAN, Sparebank1 SMN, kommunene og publikum. 

Mens du venter på sommeren kan du bli bedre kjent med og finne lokalmatopplevelse her: Lokalmat- og drikkeprodusenter i Trøndelag

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Får pris for å tenke stort
Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat
Torsdag ble Trøndersk Matfestival åpnet for 16. gang. NHO-leder Ole Erik Almlid mener det som har skjedd i matindustrien i Trøndelag har vært en eksplosjon og at svaret på de store spørsmålene om arbeidsplasser og klima er Trøndelag og mat.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Vinnere av Årets Produkt på Trøndersk Matfestival 2021
Hvert år kåres vinnerne av de beste produktene på Trøndersk Matfestival. Nivået blant de påmeldte er skyhøyt, og preges av kvalitet, kreativitet og mangfold. Skal du sikre deg årets beste produkter må du være rask. De rives gjerne bort etter kåringen.»

Trøndersk matfestival | 26.07.21
Erna Solberg besøker Trøndersk Matfestival
I sin nyttårstale i 2019 sa statsminister Erna Solberg at vi trenger flere som kokk Christopher W. Davidsen. Han er festivalkokk for Trøndersk Matfestival, og fredag 30. juli skal de lage mat sammen i Trondheim.»

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.