Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival

Velkommen 28.-30. juli 2022!

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er av de største i sitt slag i Europa. Her møter mat- og drikkeprodusenter fra matriket Trøndelag sitt publikum. Dette er årets viktigste arena for bransjen i Trøndelag, og for publikum som møter opp i hopetall.

Festivalen pleier å samle 220 000 mennesker i Trondheim sentrum. I 2020 ble det et mindre marked, mens i 2021 klarte vi tilnærmet normal festival. Nå ser vi fram mot å igjen kunne ta i mot internasjonale gjester og og flere aktiviteter på arenaen. Vi har over 40 barne-og ungdomsaktiviteter, godt sceneprogram med festivalkokk og inspirasjon i tillegg til nesten 200 ulike aktører som lager bugnende stands med kvalitetsprodukter fra matriket Trøndelag. I 2022 er også Trondheim-Trøndelag European Region of Gastronomy, og vi skal feire oss selv som en sterk og tydelig matregion i nasjonal og internasjonal sammenheng.

Tusen takk til våre iherdige mat- og drikkeprodusenter og reiselivsaktører som lager bugnende stands og kvalitetsråvarer. Takk til samarbeidspartnerne Sparebank1 SMN, Reitan, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Takk til destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere!

Hvordan komme seg til Trondheim?

 

 

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

 

Årets viktigste arena i matregionen

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er den viktigste møteplassen for mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Festivalen er også en kunnskaps- og innovasjonsarena for restauranter, matgründere og kunnskapsmiljø. 

Samtidig ble det født en ny festival i 2020 da vi ikke kunne samle så mye folk i Trondheim. Da inviterte i stedet mat- og drikkeprodusenter hjem til seg selv og vi fikk over 300 festivalopplevelser spredt over hele Trøndelag. Den nye festivalen fikk navnet Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg. Les mer om den her.

Mens du venter på sommeren kan du bli bedre kjent med og finne lokalmatopplevelse her: Lokalmat- og drikkeprodusenter i Trøndelag

Utstillere i 2021

Se oversikt her

Se produsenter og spisesteder i matriket Trøndelag

Mens vi venter på sommeren er det mye godt å finne.

Se oversikt her

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag blir med til Grüne Woche i Berlin 2022
Sammen med Fjord Norge blir Trøndelag med til Berlin for å representere Norge under verdens største matmesse Grüne Woche i 2022.»

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Får pris for å tenke stort
Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Ørland og Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat
Torsdag ble Trøndersk Matfestival åpnet for 16. gang. NHO-leder Ole Erik Almlid mener det som har skjedd i matindustrien i Trøndelag har vært en eksplosjon og at svaret på de store spørsmålene om arbeidsplasser og klima er Trøndelag og mat.»

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.