Trøndersk Matfestival 29. - 31. juli 2021

Trøndersk Matfestival

Velkommen til en drømmehelg i Trondheim

Hold av helga 29.-31. juli i 2021. Da er det klart for Trøndersk Matfestival for 16. gang i trønderhovedstaden. Samtidig i år arrangeres Bryggerifestivalen i Trondheim. Vi gleder oss til å feire vår matregion, som er en av verdens beste sammen med dere.

Vi i Trøndelag er heldige. Her produserer våre mat- og drikkeprodusenter produkter i verdensklasse. Festivalen er den viktigste møteplassen mellom produsenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Vi skal sørge for minneverdige og trygge rammer for unike møter og opplevelser. Som alltid har vi mange aktiviteter for små og store barn. 

Fire mål for våre festivaler 

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og drikkefestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og drikkeentreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og drikkeproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Årets viktigste arena i matregionen

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er den viktigste møteplassen for mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Festivalen er også en kunnskaps- og innovasjonsarena for restauranter, matgründere og kunnskapsmiljø. 

I 2020 kunne festivalen ikke gjennomføres på ordinært vis og ble redusert til et mindre matmarked på Torvet i Trondheim og over 200 festivalopplevelser - spredt over hele Trøndelag. Den nye festivalen fikk navnet Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg!

Festivalen pleier å samle 220 000 mennesker i Trondheim sentrum, men denne gangen var det ikke mulig etter de gjeldende retningslinjene for smittebegrensning. Derfor gikk spørsmålet ut til ordførere og regionale kontakter i fylket. Og resultatet ble en voldsom mobilisering rundt lokale matopplevelser over hele Trøndelag. Sammen gjennomførte vi over 200 arrangement i hele fylket; marked, gårdsbesøk, kurs og spisesteder med lokal mat i fokus. Til og med en rekke sykehjem, spesielt på Fosen, fikk servert lokale matretter disse dagene.  Les saken Matfestival på sykehjem i Fosen.  

På grunn av gode tilbakemeldinger og et ønske fra matregionen arrangerer vi den desentraliserte festivalen også i år 5.-7.august, helga etter Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli. 

I 2021 tar vi med oss suksessen videre og lager festivalstemning over hele regionen med våre partnere og publikum. 

Mens du venter på sommeren kan du bli bedre kjent med og finne lokalmatopplevelse her: Lokalmat- og drikkeprodusenter i Trøndelag

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Matriket Midt | 22.04.21
Norges største matfestival ser lyst på sommeren
150 utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival 29.-31.juli 2021. Festivalsjef Brit Melting tror det blir en drømmehelg i Trondheim med Bryggerifestival og Olavsfest samtidig. »

Matriket Midt | 17.12.20
Reitan blir med på Trøndersk Matfestival – oppretter ny pris
Sammen med Oi! Trøndersk Mat og Drikke skal Reitan bli med på hele tre festivaler neste sommer. Både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival i Trondheim arrangeres siste helga i juli, og uka etterpå skal den desentraliserte varianten Trøndersk Matfestival – et sted nær deg! skape matglede over hele fylket. »

Matriket Midt | 16.09.20
Mer matglede for eldre på sykehjem
I sommer fikk åtte ulike sykehjem på Fosen servert lokalmat og drikke til sine 500 beboere. Dette ble mulig gjennom Trøndersk Matfestival - et sted nær deg! Nå dannes et fagnettverk mellom de ansatte for erfaringene ga mersmak. »

Trøndersk matfestival | 30.07.20
Åpning av Trøndersk Matfestival 2020
Årets annerledes-festival er i gang. Åpningen i Trondheim viste et stort engasjement for maten som et felles samlingspunkt framover. »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.