Trøndersk Matfestival

Velkommen 28.-30. juli 2022!

Sett av helga allerede nå og planlegg turen din til Trondheim. Dette er årets høydepunkt under feiringen av Trondheim og Trøndelag som europeisk matregion 2022.

Trøndersk Matfestival er en av Europas ledende festivaler for lokalmat- og drikke. Her møter du det beste fra matregionen der mange er prisbelønte mat- og drikkeprodusenter. 

Festivalen pleier å samle over 200 000 mennesker i Trondheim sentrum. I 2020 ble det et mindre marked, mens i 2021 klarte vi tilnærmet normal festival. Nå ser vi fram mot å kunne ta i mot internasjonale gjester og flere aktiviteter på arenaen. Vi har mellom 30 og 40 barne-og ungdomsaktiviteter, et spennende festivalprogram med festivalkokk og kurs.  

Våre rockestjerner er de 170 ulike produsentene som lager flotte salgsboder med kvalitetsprodukter i verdensklasse. I 2022 er også Trondheim-Trøndelag European Region of Gastronomy, og vi skal feire oss selv som en sterk og tydelig matregion i nasjonal og internasjonal sammenheng.

Tusen takk til våre iherdige mat- og drikkeprodusenter og reiselivsaktører som lager bugnende stands og kvalitetsråvarer. Takk til samarbeidspartnerne Sparebank1 SMN, Reitan, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Takk til destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere!

Hvordan komme seg til Trondheim?

 

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas ledende lokalmat og drikkefestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

 

Årets viktigste arena i matregionen

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er den viktigste møteplassen for mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Festivalen er også en kunnskaps- og innovasjonsarena for restauranter, matgründere og kunnskapsmiljø. 

Mens du venter på sommeren kan du bli bedre kjent med og finne lokalmatopplevelse her: Lokalmat- og drikkeprodusenter i Trøndelag

Utstillere i 2021

Se oversikt her

Se produsenter og spisesteder i matriket Trøndelag

Mens vi venter på sommeren er det mye godt å finne.

Se oversikt her

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 04.04.22
Lanserer gullrekka i feiringen av europeisk matregion
Matregionen Trøndelag har aldri stått sterkere internasjonalt. Nå kan vi se fram til det mange mener er høydepunktet for feiringen av europeisk matregion 2022, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30.juli. Og Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august. »

Matriket Midt | 24.03.22
Bronse til Team Norway i Bocuse d´Or Europe - Trondheim får arrangementet i 2024
Etter to dager med konkurranser under Bocuse d´Or i Budapest ble Europas beste kokkelag kåret. Team Norway fikk bronsemedalje. Det ble også klart at Norge og Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe i 2024. »

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag skal representere Norge på verdens største matmesse
Trøndelag og Fjord Norge skal friste turister til å reise til Norge under verdens største matmesse Grüne Woche. På grunn av COVID ble matmessen avlyst i 2022, men den blir trolig gjennomført i 2023. »

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival. »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.