Røros

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 5.-7. august

Foto: Tom Gustavsen

I spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros med slegghaugan som en majestetisk scene, er det duket for gode matopplevelser på Malmplassen. Matmarked, salgsboder, foredrag og kurs, - for store og små.

En vandring i historiske Bergstaden  gir deg bergverkets historie, og perspektivet er lokalmat. Meld deg på lokalmatsafari.

Har du utfartstrang og enda mere lærelyst kan du ta turen til mot Brekken. Pølsemakerkurs hos Stensaas, eller en god kaffe og nystekt pjalt hos Kalsa er fristelsene ved Aursunden. Galåvolden Gård byr på et mangfold av opplevelser, - dyr og høner, men hva med en nylaga iskrem? I sentrum av Røros har Rørosmeieriet åpna sitt opplevelsessenter. Ta turen, det gir en glede av opplevelse!

Samarbeidspartnere

Lokale mat- og drikkeprodusenter

Matriket Midt er et mylder av mat- og drikkeprodusenter, utsalg og matopplevelser. Vi har samlet dem på et kart for deg, og disse finnes i nærheten av Røros:

Fjellurt

Fjellurt er kjent for sine økologiske urter av høy kvalitet i blandinger til te, krydder, kakepynt og røkelse.

Les mer

Galåvolden Gård

Galåvolden Gård er Rørosregionens ledende leverandør av ferske gårdsegg. De selger også meieriprodukter og andre typer gårdsmat, slik som RørosOst, RørosIs, Røroskake, Røros Majones, Røros Vaffel og Røros Pannekake.

Les mer

Se alt hva Rørosområdet har å by på. 

Destinasjon Røros

Smakfull blings

Med råvarer fra Røros

Få oppskriften