Årets Produkt

Vi kårer årets beste produkter blant utstillerne på Trøndersk Matfestival! Juryen, bestående av kokker og eksperter, smaker seg gjennom produktene og kårer vinnere i sju kategorier. Kjøtt, nykommer, bakst og kornprodukter, sjømat, meieri, økologisk og åpen klasse. I tillegg kåres en hovedvinner - årets produkt. Så hold utkikk etter diplom på stand som viser hvilke produkter som er av de beste du kan plukke med deg i år. 

Fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård fikk prisen for årets produkt i 2018. Gammel-Erik fra Elvekanten Ysteri tok prisen for årets meieriprodukt. I videoen under forteller prisvinnerne Karoline Storflor og Carlos Helguera om slitet og framtida.

Beste stand på Trøndersk Matfestival

Hvem får prisen for "Beste stand" på Trøndersk Matfestival 2019? Her teller både service og presentasjon, orden og historiefortelling rundt årets tema. 

NM i røkt og gravet laks og ørret

Sjømatbedriftene legger årets NM i røkt og gravet laks og ørret til Trøndersk Matfestival. Norgesmesterskapet arrangeres av Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Matvitenskap og Trøndersk Matfestival og er åpent for alle godkjente norske produsenter. Konkurransens målsetting er å bidra til utvikling av norske sjømatprodukter, fremme kvaliteten og profilere bransjen

Mer informasjon og påmelding til NM 

Konkurransen foregår i to trinn: 

I første del vil en fagjury velge ut produkter som går videre til preferansetesting ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU. Fagjuryen vil i år bestå av fem dommere som vil sende de fem beste produktene i hver klasse videre til preferansetesting. Bedømmingen av fagjuryen vil bli gjennomført fra 29. juli – 30.juli 2019.
 
Preferansetestingen vil bli gjennomført av en folkejury som blir hentet fra publikumet og deltagere på Trøndersk Matfestival.  Folkejuryen vil gjennomføre sin bedømming fra 31. juli – 2. august 2018.
 
Det konkurreres i fem ulike klasser:
  • Kaldrøkt laks
  • Kaldrøkt ørret
  • Varmrøkt laks
  • Gravet laks
  • Åpen klasse for laks og ørret