Årets Produkt

Vi kårer årets beste produkter blant utstillerne på Trøndersk Matfestival! Juryen, bestående av kokker og eksperter, smaker seg gjennom produktene og kårer vinnere i sju kategorier. Kjøtt, ost, nykommer, bakst og kornprodukter, sjømat, meieri, økologisk og åpen klasse. Nytt av året er også Årets matgave, som også deltar i en internasjonal finale i kraft av at Trondheim-Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022.

Se alle vinnerne av Årets Produkt 2020 og les juryens begrunnelse.


Årets produkter

2020

Årets kjøttprodukt: Trollheim Flank Steak fra Trollheim - Nerskogen

Årets nykommer: Fermentert Frøknekk fra Lykkemat

Årets bakst og kornprodukt: Rugbrød med øl fra Stokkøy Bakeri

Årets sjømatprodukt: Krabbe fra Hitramat

Årets ost:
 Gammel Erik fra Gammel Erik AS

Årets meieriprodukt: Jåblom - fersk chèvre fra Grindal Ysteri

Årets økologiske produkt: Ekstra lagret grotteost fra Hitra Gårdsmat

Åpen klasse: Solemslefse fra Heimebakst

Årets matgave: Sendingskorg fra Gangstad Gårdsysteri

2019

Årets produkt: Brun Geitost fra Skansen Ost

Årets kjøttprodukt: Pancetta fra Stene Gård

Årets nykommer: Røykelakskrem fra Gjerts Gourmet 

Årets bakst og kornprodukt: Solemsdalslefse fra Heimebakst AS

Årets sjømatprodukt: Røkt torsk fra Rørvik Fisk

Årets meieriprodukt: Brun Geitost fra Skansen Ost

Årets økologiske produkt: Aksnes Ost med IPA fra Hindrum Gårdsysteri

Åpen klasse: Grævfisk av røye fra LiVerten

2018

Årets produkt: Fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård

Årets kjøttprodukt: Gravrøkt ytrefilet av rein fra Stensaas Reinsdyrslakteri AS

Årets nykommer: Den Gyldne Aquavit fra Inderøy Brenneri AS

Årets bakst og kornprodukt: Glutenfri Brownies fra Flyndra og Marens bakeri

Årets sjømatprodukt: Røkt laks med chili og lime fra Garnviks røkeri

Årets meieriprodukt: Gammel-Erik fra Elvekanten Ysteri

Årets økologiske produkt: Vaffelmel fra Gullimunn

Åpen klasse: Kristines myke fra Hitra gårdsmat

2017

Årets kjøttprodukt: Villsauskank Frøya fra DalPro gårdsmat

Årets sjømatprodukt: Akevittgravet lakseloins med krydder og havtrøffel fra Garnviks Røkeri

Årets økologiske produkt: Emmer, sammalt fin fra Gullimunn AS

Årets meieriprodukt: Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri

Årets bakst og kornprodukt: Urkorn fra Tautra fra Maxkorn

Årets nykommer: Northern Lights sjokolade fra Jentene på Tunet

Åpen klasse: Surf Kombucha fra Surf Kombucha