Årets Produkt

Vi kårer årets beste produkter blant utstillerne på Trøndersk Matfestival! Juryen, bestående av kokker og eksperter, smaker seg gjennom produktene og kårer vinnere i sju kategorier. Kjøtt, nykommer, bakst og kornprodukter, sjømat, meieri, økologisk og åpen klasse. I tillegg kåres en hovedvinner - årets produkt.

Beate Kiran fra Skansen Ost fikk i 2019 både prisen for årets meieriprodukt, og den gjeveste av dem alle, årets produkt. 

Se alle vinnerne av Årets Produkter 2019

Fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård fikk prisen for årets produkt i 2018. Gammel-Erik fra Elvekanten Ysteri tok prisen for årets meieriprodukt. I videoen under forteller prisvinnerne Karoline Storflor og Carlos Helguera om slitet og framtida.

Beste stand på Trøndersk Matfestival

Hvert år deler vi ut prisen for "Beste stand" på Trøndersk Matfestival. Her teller både service og presentasjon, orden og historiefortelling rundt årets tema. 

I 2019 gikk prisen til honningprodusenten Fornes Gård fra Hegra. 

Juryens begrunnelse er en gjennomført stand med mange detaljer som skaper et solid helhetsinntrykk. Selger og stand skaper en opplevelse med blant annet bikuber og bier – de har en sprell levende bikube med bier som kravler rundt i kuben sin. Dette forteller historien om produktet godt. Videre sier juryen at Fornes Gård er en liten aktør som har fått til mye, de har et godt produkt og er kontaktsøkende og serviceinnstilt.