Orkland

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 5.-7. august

Orkland har et rikt og frodig landskap. Nedover dalen renner en av Norges beste lakseelver, Orkla. Ute i Agdenes møter du kysten og fiskebåtene. Orkland gir deg alt fra smaken av «fattigmannslaks» til lukrativ sjøkreps, ettertraktet over hele kloden for sin enestående kvalitet. I Orkland trives dyra som gir oss førsteklasses kjøtt og egg, samt melk som blir til ost og rømme i verdensklasse. Grønnsaker dyrkes med omhu og kjærlighet, og du har kanskje hørt snakk om Lensvik-bær? Biene bidrar i arbeidet og gir oss den søteste honning. Går vi hundre år tilbake i tid var Orkland arkitekten, forretningsmannen og gründeren Thams sitt rike.

Besøker du oss vil du se tydelige spor av en epoke i Norges historie preget av industrialisering og store kontraster mellom fattig og rik. Lokalmatprodusenter, serverings steder og reiselivsaktører fra Orkland ønsker deg velkommen til lokal Trøndersk Matfestival også i 2021. Kom å se, lær og smak på mangfoldet av lokalmat i Orkland!

Samarbeidspartnere

Lokale mat- og drikkeprodusenter

Matriket Midt er et mylder av mat- og drikkeprodusenter, utsalg og matopplevelser. Vi har samlet dem på et kart for deg, og disse finnes i Orkland:

Linbakst

Økologiske glutenfrie linfrøbaserte brødvarer uten korn med fokus på helse og miljø

Les mer

Smaker fra Orkland

Har det meste av godsaker fra 14 lokalmatprodusenter.

Smaker fra Orkland

Orklandsalat

Med råvarer fra Orkland

Få oppskriften
Oppdag. Opplev. Visit.
Visit Orkland