Toast med stekost og chimichurri

Advarsel: Du kan bli hekta på denne i sommer! Et godt brød med mye godt oppå passer godt som sommermat. Brød fra Eidum Gårdsbakeri med stekost og mozzarella fra Fornes gård. Kokk Eskil Hildonen fra To Rom og Kjøkken viser deg gode triks for å få en juicy blings. 

 

Toast med stekost og mozzarella

Urtesaus: (chimichurri)

2 stk sjalottløk
1-2 fedd hvitløk
1 del ramsløk 
1 del persille
1 del oregano
1 del gressløk

Her er det ikke så nøye å bruke akkurat disse urtene, bare viktig at det er masse gode urter!
1 stk lime, både juice og zest
Smak til med salt og pepper
Om man ønsker mer spice, så kan man gjerne ha i litt finkuttet grønn chili


Brød:
Her kan man bruke hvilket brød man ønsker, glutenfritt eller annet. Men et godt surdeigsbrød er et veldig godt utgangspunkt. 
Kutt i skiver litt på langs og grill dem i en grillpanne eller på grillen med litt olivenolje og salt. 


Skvalderkål:  
Rens ned skvalderkålen til fine topper med litt stilk. Her er også brennesle et godt alternativ. 

Stek i en panne eller grillpanna fra tidliger. Dryss med litt olje, salt og limejuice.


Stekost: 
Dryss med olje, salt og pepper
Grill på begge sider til den har fått en fin skorpe
Hvil i 1 minutt
Kutt i ønskede skiver / biter
Smak til med evt mere salt 

Asparges (med blansjering)
Kutt av stilkene på asparges som vist i video
Kutt aparges i små biter 
Kok opp en kjele med vann og tilsett en god klype salt
Gjør klar en bolle med kaldt vann og litt isbiter
Ha asparges i det kokende vannet i maks 1 minutt. Deretter sil av og legg aspargesen i isvannet til de er kald. Sil av vannet og smak opp med salt, pepper, sitron eller lime og god olivenolje.

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival

Samarbeidspartnere