Hjorteskank med spisskål og nypoteter

Hjort! Et velsmakende kjøtt som Dalpro gårdsmat nesten har gjort ferdig for deg. Denne hjorten har beitet på øyene ved Frøya og Hitra, og kokk Lars Erik Vesterdal lager gode grønnsaker til. Han har også et godt triks på potetene, da smaker de ekstra mye!

Dette trenger du til 4 personer:

1 kg ferdig kokt hjorteskank 
800 gr nypoteter 
1 stor løk 
To gode never grønnkål 
1 spiss/ eller sommerkål 
3 ss smør 
1 ss olje 
Kraft eller buljong til koking 
Salt og pepper 

Slik gjør du:
Varm opp den ferdigkokte skanken i buljong eller kraft, eller legg hele posen i en kjele med kokende vann. Skanken varmes i fem-seks minutter. Kok nypoteter møre i saltet vann. Knus dem med en skje og stek dem brune i smør og masse kuttet løk. Surr dette godt sammen og vend inn grønnkål til slutt. Dette trenger kun å være med i et par minutter. Krydre godt med salt og pepper. Legg store blad med kål i kokende vann i 2 minutter, sil av vannet og rør inn litt smør. 

Anrett dette på et fat og pynt gjerne med fine urter eller spiselige blomster. 

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival


 


Samarbeidspartnere