Elggryte med grov mandelpotetstappe

Ei god gryte er et sikkerstikk når du skal ha gjester. Her er oppskrift på ei svært velsmakende elggryte fra Fumo i Midtre Gauldal ved kjøkkensjef Martin Trana Flak på Scandic Nidelven i Trondheim.

Oppskrift:

Potetstappe: 
400 g skrelt mandelpotet
1 dl fløte 
4 ss smør 
Persille, kjørvel, gressløk m.m 

Kok opp potetene og trekk dem møre.
Sil av vannet og damp potetene tørre i kjelen over platen.
Knus potetene godt med en skje og ha i fløte og smør ,
Rør til du får en jevn konsistens. 
Grovkutt gressløk, kjørvel, persille eller andre grønne urter du liker å bland inn rett før servering slik at urtene holder seg grønne å fine 
Smak til med salt og pepper. Topp med deilig ramsløksmør fra Midtre Gaudal 

Elggryte
600 g mørbrad av elg 
200 g gulrot 
2 stk løk 
6-8 store sopp (champignon / aromasopp) 
100 g bacon 
5 dl mørk kraft
2 dl sæterrømme 
Salt
Pepper 
Maisenna 

Kutt opp løk, sopp, og bacon. fres dette i pannen til det har fått en fin og blank farge ha i kjelen og tøm over kraften. 
Skrell så gulroten å kutt denne i terninger ha i kjelen. 
Mens grønnsakene og baconet småputrer på platen, kutter du elgen i 2x2cm terninger. 
Kjøttet brunes raskt i en varm panne slik at den får en fin steke skorpe. Når den er ferdig brunet legger du denne til siden til grønnsakene har kokt møre i kraften. 
Når grønnsakene har fått en god konsistens jevner du gryten med litt maisenna som du blander ut med litt vann (et tips er å ikke ha i for mye på en gang, da den fort kan bli tykk. Prøv deg fram.) 
Når gryten har fått småkokt litt og blitt tykk, har du i elg og rømme, rør i rundt, smak til og server med en gang. 

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival


Samarbeidspartnere