Restemat til å trylle med

Kursholder: Rosalia Redondo Acosta
Tid: Fredag 29.juli kl 13-15

Kurssted: Festsalen, Hornemannsgården
Pris: kr 220 + avg

KJØP BILLETT

Festsalen Hornemannsgården: Bruk østre hovedinngang mot Torvet (v/Sabrura)

Vi har gjort det alle sammen. Laget en stor middag, med ris, poteter, kjøtt eller fisk, og flere sorter grønnsaker, og så blir ikke all maten spist opp til middagen. Og så kommer neste dag, og da har man ikke lyst på det samme som man hadde i går, og så vet man ikke helt hva man skal gjøre med disse restene da. Og så går de i søpla... Men, nå kan vi hive oss på mat-vinn trenden, hvor det å lage spennende, velsmakende og næringsrike retter av rester er det nye svaret på overforbruk og unyttig kasting av mat. Hvilke enkle grep kan vi ta for å kaste mindre mat? Rosalia Redondo Acosta lærer deg hva et næringsrikt måltid inneholder og hvordan du kan utnytte maksimalt det du allerede har hjemme på kjøkkenet, og hvilke matvarer som er lurt å putte i handlekurven. Du vil få tips om hvordan du kan unngå matfellene, vurdere om maten fortsatt er brukbar, og hvordan du kan bruke restemat. Rosalia vil servere eksempler på matretter laget av rester og smaksprøver på helt fine og brukbare produkter gått ut på best-før-dato. Bli med og lær hvordan du sparer miljø og pengbok med fyrrige nye rytmer på restematen. Det er en vinn-vinn situasjon!


Rosalia Redondo Acosta er en verdensreisende meksikaner som har studert på Le Cordon Bleu i Paris har fagbrev som kokk fra det som en gang het Ladejarlen i Trondheim. Hun inspirerer Trondheim med internasjonale perspektiver på mat og kultur. Hun har jobbet med Unge Kokker siden 2015 og har hatt sitt eget cateringfirma Mexican Alternativ Cooking siden 2014.