Ølbrygging

Kursholder: Marius Watsveen, Brewshop
2 KURS: Torsdag 28.juli kl 16-17 og lørdag 30.juli kl 14-15 

Kurssted: Festsalen, Hornemannsgården
Pris: 295 kr + avg

billett torsdag

Billett lørdag

Å brygge sitt eget øl er både morsomt, sosialt og inspirerende. Og med dagens moderne utstyr og råvarer kan du som hjemmebrygger lage like godt øl, eller enda bedre, som det du får kjøpt i butikken. I motsetning til hva mange tror, så tar det ikke så lang tid heller.

Målet med dette kurset er at du som kursdeltager skal lære de grunnleggende prinsippene i ølbrygging, samt å unngå vanlige fallgruver under bryggeprosessen. Du vil lære mer om ulike prosesser som å meske, skylle, koke vørter, hvilken humle skal tilsettes når og hvorfor, gjæring, temperaturer, og sterilteknikk. Kurset tar sikte på både nybegynnere og for de som er kommet litt videre inn i bryggeverdenen.

På grunn av begrenset tid vil kurset i hovedsak være teoretisk, men det vil også bli vist frem forskjellig utstyr.

Marius Watsveen jobber på Brewshop, en butikk i Trondheim med Norges største utvalg innen utstyr til ølbrygging - fra råvarer og bryggemaskiner til flasker og korker, for hjemmebryggere og mikrobryggerier.