Tidligere års festivaltema

2019: Kystsmak

Vi feirer Trøndelagskysten! Herfra kommer både kjente og skjulte matskatter, som har funnet veien til restauranter og kjøkkenbord I hele verden. Tang og kamskjell, laks og kveite, sjøkreps og sau. Fra små til stor, og fra havet til landskapet rundt kysten og fjordene. Den langstrakte kystlinjen til Trøndelag har også preget innlandet av regionen, og sammen får vi det fantastiske mangfoldet i Matriket Midt.  

Selv om vi bor i verdens fremste havnasjon spiser nordmenn stadig mindre fisk. Men her i Trøndelag ligger i alle fall alt til rette. Her finner vi hele verdikjeden fra fiskeren til oppdretteren, ferskvare og videreforedling, fiskehandlere og restauranter, tradisjonelt og nyskapende, verdensledende teknologi og innovasjon.   

2018: Røtter

Lykkelig er den som har arvet en håndskrevet kokebok med sirlig skrift fra en farmor eller oldefar. Kunnskapen er gjerne samlet mellom to permer i en blanding av utklipp og håndskrevne notater.  Årets tema under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er røtter. Vi feirer regionens nedarvede mat- og drikke kunnskap. Til glede for deg med og uten kokebok. 

2017: Samisk mat

 

2016: Historisk mat