Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

En ny festival blir født i 2020

I 2020 satte koronapandemien en stopper for mange arrangement i Norge. Trøndersk Matfestival i Trondheim ble et mindre marked, men ikke så mange publikummere som vanlig kunne besøke sentrum. Derfor ble en ny festival født på kort tid. I stedet for å samle mange publikummere på ett sted, inviterte mat- og drikkeprodusentene hjem til seg selv eller sammen med naboen. Det ga festivalopplevelser over hele Trøndelag, og store og små oppdaget unike mat- og drikkeopplevelser i sitt nærmiljø.

Den nye festivalen fikk navnet Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg!

På grunn av gode tilbakemeldinger og et ønske fra matregionen arrangerte vi den desentraliserte festivalen også i 2021. Denne gangen skjedde det helga etter Trøndersk Matfestival i Trondheim som igjen kunne gjennomføres på tilnærmet ordinært vis.

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg i 2021 ble over 300 ulike aktiviteter i hele Trøndelag med gårdsbesøk, grønnsakssafari, gourmetaften og grillaften, marked og kurs. Mange gode møter mellom mat- og drikkeprodusenter og forbrukere! Et solid samarbeid mellom Trøndersk Matfestival og samarbeidspartnerne, mat- og drikkeprodusenter, destinasjonsselskap, lokalt næringsliv, næringsforeninger og næringshager, og ikke minst ordførerne i 34 av 38 kommuner som meldte seg på festen for å støtte sine mat- og drikkeprodusenter og reiseliv.

Vi takker våre samarbeidspartnere Reitan Handel, Sparebank1 SMN, NTE.

 

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag blir med til Grüne Woche i Berlin 2022
Sammen med Fjord Norge blir Trøndelag med til Berlin for å representere Norge under verdens største matmesse Grüne Woche i 2022.»

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Får pris for å tenke stort
Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Ørland og Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat
Torsdag ble Trøndersk Matfestival åpnet for 16. gang. NHO-leder Ole Erik Almlid mener det som har skjedd i matindustrien i Trøndelag har vært en eksplosjon og at svaret på de store spørsmålene om arbeidsplasser og klima er Trøndelag og mat.»

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.