Se hva som skjer der du bor

Velg mellom nesten 300 aktiviteter i hele Trøndelag under Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august.
Her finner du en oversikt.

Gå til aktivitetskalender

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august

Sett av helga, inviter venner og familie og velg mellom rundt 300 ulike festivalopplevelser i hele Trøndelag. Det blir gårdsbesøk, grønnsakssafari, gourmetaften og grillaften, marked og kurs! Følg med på vår aktivitetskalender som legges ut i slutten av april. 

I aktivitetskalenderen kan du søke opp aktivitetene og få veiviser på kart hvordan du finner frem. Gled deg!

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg ble “født” i 2020 da covid-19 satte en stopper for å samle store folkemengder i Trondheim sentrum. Næringa var i en vanskelig situasjon og vi ville gjerne skape den viktige salgsarenaen som festivalen er. Dette klarte vi takket være interesse hos alle ordførerne i Trøndelag og en stor mobilisering i alle våre 12 samarbeidsregioner og samarbeidspartnere SpareBank1 SMN, NTE og Innovasjon Norge.

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, er noe av det beste som har kommet ut av pandemien. 

Adresseavisens leder august 2021

Gled deg til sommeren med vårt bildegalleri eller bli med på eventyr til Namdalen i filmen over med Head Chef og festivalkokk Christopher William Davidsen. 

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 23.06.22
Et mestermøte mellom Nordiske stjernekokker
Denne sommeren vil et historisk møte finne sted under Trøndersk Matfestival i Trondheim 28.-30.juli, når ni Nordiske stjernekokker kommer til byen og inviterer til Nordic Chef Dinner som en pangstart for Trøndersk Matfestival. »

Trøndersk matfestival | 08.06.22
Disse finalistene konkurrerer om å bli Årets Produkt
Seks mat- og drikkeeksperter har smakt seg gjennom fenalår, gravlaks, blåmuggoster, sjokolader, rømmegrøt, gomme, sauser og kjeks i jakten på de beste trønderske matproduktene. Tre finalister i hver kategori er nå kåret, og vinnerne lanseres på åpningen av Trøndersk Matfestival 28.juli. »

Bryggerifestivalen | 04.04.22
Lanserer gullrekka i feiringen av europeisk matregion
Matregionen Trøndelag har aldri stått sterkere internasjonalt. Nå kan vi se fram til det mange mener er høydepunktet for feiringen av europeisk matregion 2022, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30.juli. Og Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august. »

Matriket Midt | 24.03.22
Bronse til Team Norway i Bocuse d´Or Europe - Trondheim får arrangementet i 2024
Etter to dager med konkurranser under Bocuse d´Or i Budapest ble Europas beste kokkelag kåret. Team Norway fikk bronsemedalje. Det ble også klart at Norge og Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe i 2024. »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.