Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg ble “født” i 2020 da covid-19 satte en stopper for å samle store folkemengder i Trondheim sentrum. Næringa var i en vanskelig situasjon og vi ville gjerne skape den viktige salgsarenaen som festivalen er. Dette klarte vi takket være interesse hos alle ordførerne i Trøndelag og en stor mobilisering i alle våre 12 samarbeidsregioner og samarbeidspartnere.

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, er noe av det beste som har kommet ut av pandemien. 

Adresseavisens leder august 2021

Den første festivalen ble en suksess. Tilbakemeldingen fra alle aktørene var at den nye festivalen hadde kommet for å bli og vi ble bedt om å videreføre Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg. Nå inviterer vi for tredje gang til 

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august 2022

Festivalen er en sterk omdømmebygger og den bidrar til å løfte fram produsenter og matopplevelser lokalt. Interessen i både lokal, regional og nasjonal presse øker.

Vi får tilbakemelding på at festivalens forretningsmodell er en sterk bidragsyter til lokal verdiskaping. Festivalen skaper nye salgsarena i kommunene, nye nettverk og samarbeid. Dette er et solid samarbeid mellom Trøndersk Matfestival og samarbeidspartnerne, kommuner, mat- og drikkeprodusenter, destinasjonsselskap, lokalt næringsliv, næringsforeninger og næringshager, og politisk ledelse over hele regionen.  

Sett av helga, inviter venner og familie og velg mellom rundt 300 ulike aktiviteter i hele Trøndelag. Det blir gårdsbesøk, grønnsakssafari, gourmetaften og grillaften, marked og kurs! Følg med på vår aktivitetskalender som legges ut i slutten av april. 

Gled deg til sommeren med vårt bildegalleri eller bli med på eventyr til Namdalen i filmen over med Head Chef og festivalkokk Christopher William Davidsen. 

Samarbeidspartnere

Aktuelt

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag blir med til Grüne Woche i Berlin 2022
Sammen med Fjord Norge blir Trøndelag med til Berlin for å representere Norge under verdens største matmesse Grüne Woche i 2022.»

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Får pris for å tenke stort
Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Ørland og Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat
Torsdag ble Trøndersk Matfestival åpnet for 16. gang. NHO-leder Ole Erik Almlid mener det som har skjedd i matindustrien i Trøndelag har vært en eksplosjon og at svaret på de store spørsmålene om arbeidsplasser og klima er Trøndelag og mat.»

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.