aug
12 - 14
fre. - søn.
12. AUG
kl. 11 - 00
12. AUG
kl. 13 - 14
13. AUG
kl. 11 - 00
13. AUG
kl. 13 - 14
14. AUG
kl. 11 - 00
14. AUG
kl. 13 - 14

Presentasjon av prosjektene på gården. Fra korn- og mel til grønnsaksdyrking sammen med andelshavere, skolebarn og flyktninger. Bli med på gården og lær mer om hva vi driver med!

På Reppe Søndre arbeider vi med å skape et «involverende bynært landbruk». Vi er sjette generasjon på gården på Ranheim i Trondheim. Vår beliggenhet gir oss mange utfordringer, men også uante muligheter. Etter overtakelsen i 2017 har vi hatt et ønske om å sentrere dyrkingen på gården for å passe med det vi har mest av rundt oss - menneskene. Vi tror mye av nøkkelen for å øke verdien av norsk mat er å vise hvordan den skapes og hvor verdifull både produksjonen og matjorda er. I 2018 etablerte vi et andelslandbruk med 60 andelshavere som dyrker over 50 forskjellige grønnsakstyper på gården. Videre startet vi i 2020 i et samarbeidsprosjekt med den frivillige organisasjonen Dype Røtter som driver en markedshage og tilbyr praksisplassering for flyktninger som står svært langt unna arbeidslivet. I 2021 startet vi en skolehage for nærskolene og barnehagene i nærområdet. Vi har også installert egen kornmølle på gården, og tilbyr nå eget steinmalt mel av gamle urkornsorter som spelt og landhvete. I alle prosjektene har vi fokus på å vise hele veien fra «jord til bord». I fjor etablerte vi en kafé og gårdsbutikk i samarbeid med Dype Røtter som er åpen to dager i uken. Kafeen "Spire" produserer hjemmelagde retter med råvarer fra Reppe Søndre og Dype Røtter og tilbyr også arbeidsplasser for flyktninger. Velkommen til en introduksjon av prosjektene på gården og se veien fra jord til bord! Mer informasjon om aktivitetene på Reppe Søndre er beskrevet i facebook-arrangementet vårt.