Logo REKO
aug
5
tor

Rekoringen på Hellsenteret

5. AUG
kl. 18.30 - 19

Forhåndsbestill lokalmat og hent på Rekoringen!

REKO-ringen er en enkel salgskanal hvor kundene kan handle direkte fra lokale matprodusenter, mens produsentene på sin side kan annonsere og selge varer fra egen produksjon via ringens felles gruppeside. Kundene forhåndbestiller varer via ringens felles Facebook-side. Varene leveres ut av produsenten på ringens annonserte utleveringssted, dato og klokkeslett. 

REKO betyr REttferdig KOnsum og er et handelsfenomen grunnlagt av Thomas Snellman i Finland i 2013. Salgsfenomenet REKO er salg av matvarer UTEN MELLOMLEDD. Man må være første ledds produsent for å selge matvarer og direkte bidrodukt fra egen produksjon via REKO-ringen, hvor produsenten av varen får 100 % av salgssummen.

Den første REKO-ring i Norge ble etablert november 2017. Per oktober 2020 er det 120 ringer spredt i store deler av landet. Det er omlag 500 000 kunder tilknyttet REKO-ringene, og 500 produsenter som selger varer. 

Norsk Bonde- og Småbrukarlag er pådriver for etablering av REKO-ringer i Norge. REKO-ringen bidrar til at produsenter står i egen verdikjedeprosess helt frem til sluttforbruker. Et mål er å øke lokal verdiskaping, økt satsing på lokalt produsert mat, ved å skape nye utviklingsmuligheter, bedre forutsigbarhet og lønnsomhet for lokale småskala matprodusenter. REKO bidrar også til å bevisstgjøre forbrukere, og til å redusere matsvinn. 


//ENGLISH
The REKO retail and distribution model offers customers a way of ordering products directly from the producer, without the need for middlemen. The REKO markets operate via Facebook as closed groups in which orders and deliveries are agreed on. The groups are run by volunteers, who do not receive payment for their contribution.