aug
5 - 7
tor - lør

Åpen kafe og restaurant

5. AUG
kl. 11 - 00
6. AUG
kl. 11 - 00
7. AUG
kl. 11 - 00

Nyt smaken av lokale råvarer hos Klostergården

Klostergården er familieeid og drevet av far Ståle og sønnen Jørn. Ståle er sjefskokk og lager mat basert på familieoppskrifter, lokale ingredienser fra Tautra og Frosta og produkter produsert på gården. Med Ståles interesse for mat utvikler han alltid nye retter som kombinerer den tradisjonelle norske stilen og tanken om at maten skal være sunn og interessant.

Vi har varme lunsj- og middagsretter, samt mye godt til kaffen - et tips er krokankaken som har vært lagd på gården så lenge det har vært kafedrift ( 26 år )- og det er det god grunn til !
Klostergården Håndbryggeri, med Jørn som bryggerisjef, ble startet i 2008 med et ønske om å utvikle et kommersielt småskala bryggeri og som en forlengelse av mat- og ølserveringen i Klostergården. Gode og spennende øl fra bryggeriet passer til de forskjellige rettene som serveres i restauranten, og kan også nytes alene.

Vår kafe og restaurant har åpent årlig hver dag fra påske frem til 20. desember fra kl. 11.00 til 18.00. I anledning "Matfestivalen - et sted nær deg", utvider vi åpningstiden og holder åpent utover kvelden samt at vi tilbyr en tre-retters middag med øl/vinpakke kl. 20.00 torsdag, 5. august, fredag 6. august og lørdag 7. august. For "Trøndersk tre-retters" , se eget arrangement på vår Facebook side.

Ønsker du å booke bord, ta kontakt på telefon 91853585 eller send mail til post@klostergardentautra.no

Velkommen til en hyggelig måltidsopplevelse!


//ENGLISH
Tautra is known as the pearl of Trondheimsfjorden with its history, beautiful nature and rich bird life. Cultural landscapes, historical sites and a wide range of activities are some of the things that will meet you at Tautra and Frosta, which is the peninsula the island is connected to by brigde. Frosta is nicknamed “Trondheims kitchen garden” and has had since ancient times been a place of agriculture, with vegetables in particular.  
Only a 30 minutes walk from Klostergården, is a new Cistercian monastery, Tautra Mariakloster.  The building has received several architectural awards, amongst these are the Forum AID Prize (2007) and a European stone architecture award (2007) and is a “must see” when you are at Tautra.

Dining and brewery: 
Klostergården is family owned and drifted by father Ståle and son Jørn. Ståle is the head chef and makes homemade food based on family recipes, local ingredients from Frosta and products produced on the farm. With Ståles interest for food, he is always developing new dishes, which combine the traditional Norwegian style and the thought that the food should be healthful and interesting.  Delicious meals and cakes are served in our restaurant which are open from February until Christmas. 

Klostergården Håndbryggeri, with Jørn as brewmaster, founded in 2008 with a wish to develop a  commercial small-scale brewery and as an extension of the food and beer serving in Klostergården. Good and exciting beers from the brewery are both suitable for the various dishes served in the restaurant and can also be enjoyed alone. Our “Alstadberger" was awarded the first Specialty brand for a Norwegian beer in 2014. To get this distinction, the beer must contain Norwegian-produced malt and hops.