Årets festivalkokk

Lars Erik Vesterdal

Årets festivalkokk, Lars Erik Vesterdal, er lidenskapelig opptatt av mat med mening. Både når det gjelder lokal forankring, dyrevelferd og miljø. At han liker å bruke lokale, tradisjonelle råvarer i kombinasjon med asiatiske og orientalske smaker og teknikker kommer dessuten tydelig fram i matlagingen.   

Som kokker har vi et ansvar for å ta vare på det som vokser og gror rundt oss.

Vesterdal gikk i kokkelæra på Backlund Hotell på Levanger og tok kokkefagbrev i 1998. Og siden har han kokkelert i flere av verdens hjørner, blant annet New York og Beijing og i Norges største byer. Han har vært konsernkjøkkensjef for alle Bølgen & Moi sine restauranter i Norge, og kjøkkensjef og F&B Manager på Rica Nidelven hvo han vant Norges beste frokost alle årene.

Han har deltatt i NM i kokkekunst 6 år, med sølv som beste plassering i 2002. Ble kåret til "Årets kjøkkensjef i 2010", og er også kjent fra Brunsj på NRK P1, Trønder TV og TV-Adressa. 

Du møter Lars Erik Vesterdal på festivalscenen torsdag 1. og fredag 2. august.

Martin Trana

Martin Trana begynte reisen mot kokkekarrieren på Olav Duun videregående i Namsos. Siden den tid har han deltatt i flere prestisjetunge konkurranser rundt om i verden. Trana tilbringer vanligvis arbeidsdagen på kjøkkenet til Scandic Nidelven, som har stått bak Norges beste frokost elleve ganger totalt, og er regjerende tittelholder.

I likhet med Vesterdal er også Trana svært opptatt av lokale råvarer fra Trøndelag.

Det er spektakulære vilkår i Trøndelag for vekst og oppdrett av kjøttprodukter, fisk, tang, tare og urter. Matkulturen i Trøndelag er preget av god tilgang på lokale råvarer gjennom muligheten til å samarbeide med mange flinke bønder og fiskere. Slik får vi kortreist mat av høyeste kvalitet fra regionen.

Martin Trana møter du på festivalscenen lørdag 3. august.

 


Foto: Nikol Herec