TRØNDERSK MATFESTIVAL

1.-3. august 2019

Opplev Norges ledende lokalmatfestival i hjertet av Trondheim, 1.-3. august 2019.

Trøndelag er en betydningsfull og stor matregion, og har en enorm produksjon og verdiskaping innenfor havbruk og jordbruk. Som et resultat av dette, har Trøndelag et mangfold av lokale mat- og drikkespesialiteter. Trøndersk Matfestival er årets høydepunkt i Matriket Midt, med  170 utstillere, 200 000 besøkende og en helt unik stemning. 

Åpningstider

Torsdag 1. august: 11.00-19.00
Fredag 2. august: 11.00-19.00
Lørdag 3. august:11.00-18.00

Kystsmak

Vi feirer Trøndelagskysten! Herfra kommer både kjente og skjulte matskatter, som har funnet veien til restauranter og kjøkkenbord I hele verden. Tang og kamskjell, laks og kveite, sjøkreps og sau. Fra små til stor, og fra havet til landskapet rundt kysten og fjordene. Den langstrakte kystlinjen til Trøndelag har også preget innlandet av regionen, og sammen får vi det fantastiske mangfoldet i Matriket Midt.   

Selv om vi bor i verdens fremste havnasjon spiser nordmenn stadig mindre fisk. Men her i Trøndelag ligger i alle fall alt til rette. Her finner vi hele verdikjeden fra fiskeren til oppdretteren, ferskvare og videreforedling, fiskehandlere og restauranter, tradisjonelt og nyskapende, verdensledende teknologi og innovasjon.   

NM i røkt og gravet laks og ørret

Sjømatbedriftene legger årets NM i røkt og gravet laks og ørret til Trondheim og Trøndersk Matfestival.

Info og påmelding

Velkommen til Barnas Matfestival!

Barnas Matfestival

Ungdomstelt og masterchef junior

Ung matfestival

Mat- og drikkekurs

Se kursoversikt

Vi kårer årets beste produkter

Prisutdelinger

AKTUELT

Bryggerifestivalen | 05.08.19
Takk Trøndelag!
Sammen har vi skapt tidenes råeste matopplevelse! Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 1.-3. august 2019. »

Trøndersk matfestival | 03.08.19
Trønderdominans i NM i røkt og gravet laks og ørret 2019
Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Trønderne utmerket seg i konkurransen, og tok gull i fire av fem kategorier. »

Trøndersk matfestival | 01.08.19
Årets Beste Stand
Da er beste stand kåret på Trøndersk Matfestival. Ta deg en tur rundt på festivalen og la deg bli inspirert av folks kreativitet og og hvor mye de legger i produkt og historiefortelling! »

Bryggerifestivalen | 01.08.19
Trøndelag er lokalmatrike nummer 1 i Norge
- Dette er utvilsomt Norges aller, aller beste lokalmat- og drikkefestival! Og nå har Trøndelag inntatt Norgestoppen når det gjelder Spesialitetsmerkede produkter. Dette er Norges lokalmatrike nummer 1, sa administerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist. Hun delte ut heder og ære til trønderske produsenter på første dag av Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt. 


Vil du bli utstiller?

Trøndersk Matfestival er en møteplass for å dele matkultur og matopplevelser. I tillegg til kvalitetsbevisste utstillere har vi et innholdsrikt program med aktiviteter for barn, unge og voksne. 

Les info til utstillere

Kystsmak

I år feirer vi Trøndelagskysten, og de fantastiske råvarene og produsentene langs kysten. Vår langstrakte kystlinje har også preget innlandet i regionen - tilsammen får vi det unike mangfoldet som utgjør Matriket Midt.   

Festivaltema

Årets festivalkokk 2019

Lars Erik Vesterdal og Martin Trana er årets festivalkokker. Du møter dem på festivalscenen under Trøndersk Matfestival.  

Les om årets festivalkokk
  • Foto Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
  • Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hovedsamarbeidspartnere

Offentlige samarbeidspartnere