52247432318 D2ef0ee98d O

Velkommen 3.-5. august 2023

Europas ledende lokalmatfestival

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim skaper unike møter mellom mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

Trøndersk Matfestival sammen med Bryggerifestivalen har igjen fått internasjonal oppmerksomhet. Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er blitt kåret til en av de 8 beste stedene i verden å befinne seg august 2023. Festivalene våre har blitt et anbefalt reisemål ikke bare i Europa, men hele verden.

Hjertelig velkommen til publikum, og til våre mat og drikkeprodusenter og reiselivsaktører som skaper gode opplevelser med sine innbydende stands med kvalitetsråvarer, produkt og kunnskap. I tillegg til unike mat- og drikkeopplevelser handler festivalen om kunnskapsdeling for en mer bærekraftig fremtid. Ta en ekstra titt på barne- og ungdomsaktivitetene og de ulike kursene våre.

Takk til våre samarbeidspartnere SpareBank1 SMN, REITAN, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere. Vi ser frem til 3.-5. august 2023.

Fakta om Trøndersk Matfestival 2023

  • Nærmere 170 utstillere
  • 14 regioner, Bondens Marked og enkeltutstillere
  • 35-40 gratis barne- og ungdomsaktiviteter
  • 12 kurs
  • Chef Dinner 2. august med regionens store kokkestjerner
  • Unikt Langbord i Stiftsgårdsparken 3. august med stjernekokker
  • Kokkelering i gata med Karoline Sperstad, Scandic Nidelven og Olav Svarliaunet, Britannia
  • Ung Restaurant på Scandic Nidelven
  • Matseminaret 2023, 2. august kl.11-17 i Britannia Hall:
         "Fra fôr til bord - våre spisevaner og planetens velferd"
  • Bryggeripolitisk seminar 2. august kl. 17.30-19.30
  • Kåring av Årets Produkt, Bærekraftspris og Tenke Stort pris i Britannia Hall 2. august kl. 16
  • Beste stand pris
  • Besøk av landbruks- og matminister Sandra Borch
  • Omvisning for flere pressegrupper

Følg oss på Facebook og Instagram.

 

Se hvem som vant

Vinnerne av Årets Produkt 2022. 

Les Mer

Festivalkokk Christopher W Davidsen har laget oppskrifter med råvarer fra hele Trøndelag

Her blir du garantert inspirert!

FÅ OPPSKRIFTENE HER

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt. 

Samarbeidspartnere

Logo samarbeidspartnere til Trøndersk Matfestival