Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival

I 2021 får du Trøndersk Matfestival både i Trondheim 29.-31.juli og et sted nær deg 5.-7.august.

Velkommen til en drømmehelg i Trondheim 29.-31.juli 2021!
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er to av Europas største mat- og drikkefestivaler og arrangeres samtidig i hjertet av Trondheim sentrum i år.

Ordinært samles mer enn 250 000 matglade mennesker fra 0 til 100 år for å feire trøndersk mat- og drikkeopplevelser under våre festivaler. Vi vet enda ikke hvordan sommeren 2021 blir. Vi håper på det beste, men planlegger våre festivaler slik at vi kan lage trygge opplevelser som ivaretar et godt smittevern for vårt publikum.

"Trøndelag Food Festival is one of the best food festivals in Europe" Dr Diane Dodd, president of IGCAT (Institute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism

Fire mål for våre festivaler 

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.


Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli

Norges største matfestival med unike mat- og drikkeopplevelser.

Les mer

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg! 5.-7.august

Kortreist festivalopplevelse i vårt matrike. Se hva som skjer der du bor

Finn ut mer

Se hvem som vant årets produkt i 2020

Et av høydepunktene til Trøndersk Matfestival er kåringen av årets produkt i ni kategorier

Les mer

AKTUELT

Matriket Midt | 17.06.21
Hardfør mester er årets festivalkokk
Akkurat som trønderske råvarer blir verdens beste i tøffe værforhold, har Christopher William Davidsen kjempet sine kamper for å bli en av verdens beste kokker. »

Matriket Midt | 19.05.21
Inspirasjon og guts - et sted nær deg
- Å samarbeide om dette knytter oss sammen, og det gir oss inspirasjon og guts i det som for mange har vært ei litt tung tid, sier Anne Haga. Samarbeidsprosjektet hun snakker om er Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg. »

Matriket Midt | 14.05.21
Kurs på Britannia under Trøndersk Matfestival
Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl. »

Matriket Midt | 22.04.21
Norges største matfestival ser lyst på sommeren
150 utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival 29.-31.juli 2021. Festivalsjef Brit Melting tror det blir en drømmehelg i Trondheim med Bryggerifestival og Olavsfest samtidig. »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.