Trøndersk Matfestival

Velkommen til festivalsommeren 2022!

Bli med på feiringen! I år feirer vi Trondheim og Trøndelag som europeisk matregion. Årets høydepunkt blir våre tre festivaler:

  • Trøndersk Matfestival 28.-30. juli i Trondheim
  • Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30. juli
  • Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august over hele Trøndelag

Inviter venner og familie og planlegg turen nå. Enten du kommer til Trondheim eller du drar på roadtrip rundt i regionen to uker etterpå.I Trondheim kan du velge mellom 12 ulike kurs og 35 gratis barne- og ungdomsaktiviteter.

Føl på stemningen og se hvem som kommer til Trøndersk Matfestival på Facebook og Instagram.

Trøndersk Matfestival 28.-30. juli i Trondheim

Se hva som skjer her

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august. Planlegg turen!

Aktivitetskalender

Festivalkokk Christopher W Davidsen har laget oppskrifter med råvarer fra hele Trøndelag

Her blir du garantert inspirert!

Få oppskriftene her

Her er finalistene til Årets Produkt 2022

Et av høydepunktene til Trøndersk Matfestival er kåringen av årets produkt.

Les mer

AKTUELT

Trøndersk matfestival | 23.06.22
Et mestermøte mellom Nordiske stjernekokker
Denne sommeren vil et historisk møte finne sted under Trøndersk Matfestival i Trondheim 28.-30.juli, når ni Nordiske stjernekokker kommer til byen og inviterer til Nordic Chef Dinner som en pangstart for Trøndersk Matfestival. »

Trøndersk matfestival | 08.06.22
Disse finalistene konkurrerer om å bli Årets Produkt
Seks mat- og drikkeeksperter har smakt seg gjennom fenalår, gravlaks, blåmuggoster, sjokolader, rømmegrøt, gomme, sauser og kjeks i jakten på de beste trønderske matproduktene. Tre finalister i hver kategori er nå kåret, og vinnerne lanseres på åpningen av Trøndersk Matfestival 28.juli. »

Bryggerifestivalen | 04.04.22
Lanserer gullrekka i feiringen av europeisk matregion
Matregionen Trøndelag har aldri stått sterkere internasjonalt. Nå kan vi se fram til det mange mener er høydepunktet for feiringen av europeisk matregion 2022, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30.juli. Og Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august. »

Matriket Midt | 24.03.22
Bronse til Team Norway i Bocuse d´Or Europe - Trondheim får arrangementet i 2024
Etter to dager med konkurranser under Bocuse d´Or i Budapest ble Europas beste kokkelag kåret. Team Norway fikk bronsemedalje. Det ble også klart at Norge og Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe i 2024. »

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.