Trøndersk Matfestival 30. juli - 1. august 2020

Trøndersk Matfestival

Opplev Norges ledende lokalmatfestival i hjertet av Trondheim, 30. juli - 1.august 2020.

Gjennom tre festivaldager fra 30. juli til 1. august fylles hjertet av Trondheim med det beste av mat og drikke regionen har å tilby. Folkelivet, stemningen, arrangementene - og forbausende ofte været - akkurat disse dagene oppleves Trondheim som en europeisk storby.

Trøndersk Matfestival er en storslagen feiring av lokalmaten fra/i Trøndelag – Matriket Midt.  30. juli - 1. august feirer vi lokalmaten midt i hjertet av Trondheim, med 170 utstillere og 200 000 besøkende. På programmet står både kurs, scenekokkelering, aktiviteter for barn og unge.

Trøndersk Matfestival viser fram matregionen Matriket Midt, og det beste vi har å by på av lokale produkter fra hav til fjell. 

15 år med Trøndersk Matfestival

I år feirer Trøndersk Matfestival 15 års jubileum! Festivalen ble første gang arrangert i 2005 for å gjøre den rike trønderske matkulturen mer tilgjengelig for publikum. Siden har arrangementet vokst til en festival i europeisk format og landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter. 

Program og aktiviteter 

Du finner Trøndersk Matfestival i gateløpene i Kongens gate og Munkegata, fra Søndre gate, over Torvet og helt ned til Bispegata. Selve åpningen foregår i Ravnkloa, torsdag 30. juli kl. 11.00. 

På festivalscenen blir det kokkelering, aktiviteter og musikalske innslag gjennom hele festivalen. 

Vi har også mange barne- og ungdomsaktiviteter, samt et spennende kursprogram for den som har lyst til å lære mer om mat og drikke.
Barneteltet er en populær del av festivalen, der barna selv står for matlagingen. Utforsk akvariet, høste gulrøtter fra kjøkkenhagen, lag ditt eget syltetøy. I et eget ungdomstelt samarbeider festivalen også med flere videregående skoler og bedrifter fra regionen som viser fram karrieremulighetene i matnæringen.

Det blir også kokkelering på scenen og matnyttige kurs, her er det mye inspirasjon å hente!

Prisutdelinger og kåringer 

Hvert år kåres «Årets beste produkter» blant utstillerne på Trøndersk Matfestival! Juryen, bestående av kokker og eksperter, smaker seg gjennom produktene og kårer vinnere i sju kategorier. Kjøtt, bakst og kornprodukter, sjømat, meieri, økologisk, årets nykommer og åpen klasse. I tillegg kåres en hovedvinner - årets produkt.

Vi deler også ut prisen for «Beste stand» på Trøndersk Matfestival. Her teller både service og presentasjon, orden og historiefortelling.

Nytt av året er kåringen av festivalens beste streetfood: Utstillerne har tilbudt lokal gatemat i mange år, for å vise fram produktene sine. Nå har Oi! Trøndersk Mat og Drikke takket ja til å arrangere den norske delfinalen i European Street Food Awards 2020. I sommer holdes det delfinaler i en rekke land, før en europeisk finale arrangeres i oktober. Vinnerne i hvert land stemmes fram av både publikum og en fagjury.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt. 


Vil du bli utstiller?

Trøndersk Matfestival er en møteplass for å dele matkultur og matopplevelser. I tillegg til kvalitetsbevisste utstillere har vi et innholdsrikt program med aktiviteter for barn, unge og voksne. 

Les info til utstillere

AKTUELT

Trøndersk matfestival | 21.08.19
Rekordår for Trøndersk Matfestival
2019 ble et rekordår - aldri før har så mange besøkt og handlet så mye på Trøndersk Matfestival. »

Trøndersk matfestival | 03.08.19
Trønderdominans i NM i røkt og gravet laks og ørret 2019
Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Trønderne utmerket seg i konkurransen, og tok gull i fire av fem kategorier. »

Bryggerifestivalen | 01.08.19
Trøndelag er lokalmatrike nummer 1 i Norge
- Dette er utvilsomt Norges aller, aller beste lokalmat- og drikkefestival! Og nå har Trøndelag inntatt Norgestoppen når det gjelder Spesialitetsmerkede produkter. Dette er Norges lokalmatrike nummer 1, sa administerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist. Hun delte ut heder og ære til trønderske produsenter på første dag av Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. »

Matriket Midt | 05.07.19
Blåskjelleventyret på Fosen
To skjellprodusenter på Fosen forsyner i dag hele det norske markedet med ferske blåskjell. »
  • Foto Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
  • Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hovedsamarbeidspartnere

Offentlige samarbeidspartnere