Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival

Takk til publikum og utstillere - vi fikk det til også i 2021!

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er to av Europas største mat- og drikkefestivaler i sitt slag, og arrangeres samtidig i hjertet av Trondheim sentrum. Her samles vanligvis mer enn 250 000 matglade mennesker fra 0 til 100 år for å feire trøndersk mat- og drikkeopplevelser under våre festivaler. Det har vært annerledes gjennom covid-perioden, men vi har klart å opprettholde den årlige møteplassen mellom mat- og drikkeprodusenter og publikum. 

I denne perioden ble det født en ny festival som fikk navnet Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg. I 2021 ble dette helga etter Trondheims-markedet, med 300 aktiviteter over hele Trøndelag med unike mat- og drikkeopplevelser i produsentenes nærmiljø. Sammen gjennomførte vi over 300 arrangement i hele fylket; marked, gårdsbesøk, kurs og spisesteder med lokal mat i fokus. En voldsom mobilisering i matriket Trøndelag!

28.-30. juli 2022

Nå ser vi fram mot å igjen kunne ta i mot internasjonale gjester og og flere aktiviteter på arenaen i Trondheim. Vi har over 40 barne-og ungdomsaktiviteter, godt sceneprogram med festivalkokk og inspirasjon i tillegg til nesten 200 ulike aktører som lager bugnende stands med kvalitetsprodukter fra matriket Trøndelag. 

Velkommen tilbake 28.-30. juli 2022 - da feirer vi også Trondheim-Trøndelag som European Region of Gastronomy!

Se bilder fra 2021-dagene under, med musikk fra Trondheimsolistene.

Festivalkokk Christopher W Davidsen har laget oppskrifter med ulike råvarer fra regionene

Her blir du garantert inspirert!

Få oppskriftene her

Se hvem som vant årets produkt i 2021

Et av høydepunktene til Trøndersk Matfestival er kåringen av årets produkt i syv kategorier

Les mer

Trøndersk Matfestival i Trondheim

28.-30. juli 2022

Les mer

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

Over 300 aktiviteter i matriket Trøndelag

5.-7. august 2021

Les mer

AKTUELT

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag blir med til Grüne Woche i Berlin 2022
Sammen med Fjord Norge blir Trøndelag med til Berlin for å representere Norge under verdens største matmesse Grüne Woche i 2022.»

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Får pris for å tenke stort
Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Ørland og Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.»

Trøndersk matfestival | 29.07.21
Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat
Torsdag ble Trøndersk Matfestival åpnet for 16. gang. NHO-leder Ole Erik Almlid mener det som har skjedd i matindustrien i Trøndelag har vært en eksplosjon og at svaret på de store spørsmålene om arbeidsplasser og klima er Trøndelag og mat.»

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.