Trøndersk Matfestival

Velkommen til tre festivaler sommeren 2022!

I år feirer vi Trondheim og Trøndelag som europeisk matregion. Dette året kan vi smykke oss med tittelen “European Region of Gastronomy,” og feiringens høydepunkt blir våre tre festivaler Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30. juli 2022 og Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august 2022.

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er to av Europas ledende lokalmatmat- og drikkefestivaler, og arrangeres samtidig i hjertet av Trondheim sentrum.

Velkommen tilbake 28.-30. juli 2022 i Trondheim

Her samles over 200 000 matglade mennesker fra 0 til 100 år for å feire trøndersk mat- og drikkeopplevelser. Det blir aktiviteter for barn og unge og flere kurs du kan melde deg på. Vi håper du inviterer venner og familie og planlegger denne helga i Trondheim. 

Under Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg kommer du tett på der maten produseres. Rundt 300 festivalaktiviteter rulles ut for store og små 12.-14.august 2022. Følg med på vår aktivitetskalender som legges ut i løpet av april. 

Det har vært annerledes gjennom covid-perioden, men vi har klart å opprettholde den årlige møteplassen mellom mat- og drikkeprodusenter og publikum. 

I denne perioden ble det født en ny festival som fikk navnet Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg.

Denne helga kan du reise dit trøndersk mat og drikke produseres. Det blir rundt 300 aktiviteter over hele Trøndelag med unike mat- og drikkeopplevelser. Marked, gårdsbesøk, kurs og spisesteder med lokal mat i fokus. Dette er en voldsom mobilisering i matriket Trøndelag!

Velkommen til Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august 

Gled deg til sommeren med video fra 2021-dagene, og med musikk fra Trondheimsolistene.

Festivalkokk Christopher W Davidsen har laget oppskrifter med ulike råvarer fra regionene

Her blir du garantert inspirert!

Få oppskriftene her

Se hvem som vant årets produkt i 2021

Et av høydepunktene til Trøndersk Matfestival er kåringen av årets produkt i syv kategorier

Les mer

AKTUELT

Trøndersk matfestival | 04.04.22
Lanserer gullrekka i feiringen av europeisk matregion
Matregionen Trøndelag har aldri stått sterkere internasjonalt. Nå kan vi se fram til det mange mener er høydepunktet for feiringen av europeisk matregion 2022, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30.juli. Og Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 12.-14. august. »

Matriket Midt | 24.03.22
Bronse til Team Norway i Bocuse d´Or Europe - Trondheim får arrangementet i 2024
Etter to dager med konkurranser under Bocuse d´Or i Budapest ble Europas beste kokkelag kåret. Team Norway fikk bronsemedalje. Det ble også klart at Norge og Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe i 2024. »

Trøndersk matfestival | 19.08.21
Trøndelag skal representere Norge på verdens største matmesse
Trøndelag og Fjord Norge skal friste turister til å reise til Norge under verdens største matmesse Grüne Woche. På grunn av COVID ble matmessen avlyst i 2022, men den blir trolig gjennomført i 2023. »

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival. »

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.