Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival

En annerledes Trøndersk Matfestival 2020. Over 120 arrangement i hele Trøndelag.

2020 ble det arrangert en annerledes Trøndersk Matfestival. Festivalen pleier å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum, men denne gangen var det ikke mulig etter de gjeldende retningslinjene for smittebegrensning. Derfor gikk spørsmålet ut til ordførere og regionale kontakter i fylket. Og resultatet ble en voldsom mobilisering rundt lokale matopplevelser over hele Trøndelag. Over 120 arrangement i hele fylket; marked, gårdsbesøk, kurs og spisesteder med lokal mat i fokus. Til og med en rekke sykehjem, spesielt på Fosen, fikk servert lokale matretter disse dagene.  

Styreleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Ida Stuberg, pekte på at årets festival er symboltung med tanke på at vi skal bygge regionen med mat framover. Årets festival består av rundt 120 arrangement i hele fylket, fra Røyrvik i nord til Oppdal i sør. - Det viser at gjennom maten tar vi hele Trøndelag i bruk, sa Stuberg.

Se glimt fra årets festival i filmen under.

Velkommen til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 29.-31. juli 2021. 

I mellomtiden kan du finne din lokalmatopplevelse her: Lokalmat- og drikkeprodusenter i Trøndelag

AKTUELT

Matriket Midt | 17.12.20
Reitan blir med på Trøndersk Matfestival – oppretter ny pris
Sammen med Oi! Trøndersk Mat og Drikke skal Reitan bli med på hele tre festivaler neste sommer. Både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival i Trondheim arrangeres siste helga i juli, og uka etterpå skal den desentraliserte varianten Trøndersk Matfestival – et sted nær deg! skape matglede over hele fylket. »

Matriket Midt | 16.09.20
Mer matglede for eldre på sykehjem
I sommer fikk åtte ulike sykehjem på Fosen servert lokalmat og drikke til sine 500 beboere. Dette ble mulig gjennom Trøndersk Matfestival - et sted nær deg! Nå dannes et fagnettverk mellom de ansatte for erfaringene ga mersmak. »

Trøndersk matfestival | 30.07.20
Åpning av Trøndersk Matfestival 2020
Årets annerledes-festival er i gang. Åpningen i Trondheim viste et stort engasjement for maten som et felles samlingspunkt framover. »

Trøndersk matfestival | 28.07.20
Vinnere av Årets Produkt 2020
Årets Produkt 2020 er kåret! »

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.