Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Kursholder: Tommy Holen Helland2 kurs/foredrag: Torsdag 28.juli kl 18-19 og lørdag 30.juli kl 18-19Kurssted: Festsalen, HornemannsgårdenPris: kr 470 + avg
BILLETT TORSDAG
BILLETT LØRDAG
Festsalen Hornemannsgården: Bruk østre hovedinngang mot Torvet (v/Sabrura)Bli med Tommy Holen Helland fra Gulating på Byhaven, en som er skikkelig glad i trøndersk øl og lær om bredden, spekteret og kvaliteten av trøndersk øl. I Trøndelag finnes det 30 aktive bryggeri, fra det mer storskala bryggeriet E.C. Dahls Bryggeri til det bittelille bryggeriet Moe Gårdsbryggeri på Byneset. Du har MonkeyBrew, et innovativt og populært nasjonalt bryggeri, og solide Hogna, som leverer kvalitet i alle ledd. Klostergården og Inderøya Gårdsbryggeri brygger øl på høyt nivå, og ifølge Helland brygger Rodebak det som godt kan sies å være Norges beste saison. Røros Bryggeri produserer gode pilsnere, pale ales og IPAer. Hvorfor skal vi gå over elva etter vann når vi har det beste ølet i Trøndelag?Du får en velkomst og deretter får du smake på fem trønderske øl. Her vil du få høre om bryggeriene og historiene som former trøndersk øl av en som er skikkelig stolt av det de trønderske bryggeriene får til.Tommy Holen Helland driver Gulating på Byhaven i Trondheim, og er medeier i Gulating på Sirkus Shopping, i Steinkjer og i Mosjøen. Han har holdt ølkurs i 10 år, og skrevet om øl i 15 år via Tommys Ølblogg. Helland var med og startet Bryggerifestivalen i Trondheim, og har startet en ny ølfestival som heter Trondheim Craft Beer Festival som går av stabelen i september.