Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Kursholder: Jørgen Baumfelder, Trøndersopp
Tid: Lørdag 5.august kl. 11:00
Sted: Britannia Hotel
Pris: 390 + avg.
BILLETTER
Spiser du gourmetsopp på restaurant i Trondheim er sjansene store for at soppen kommer fra Trøndersopp. Bli med gourmetsoppekspert Jørgen Baumfelder og lær om dyrking av sopp som shiitake, lions mane og kongeøsterssopp!
Visste du at noen sopper har konsistens som kyllingkjøtt? Og at sopp har mye smak av umami, «den femte smaken»? På dette kurset får du lukte, ta på og smake sopp du kanskje aldri har sett før.
På kurs med Jørgen Baumfelder vil du lære om hvilken organisme soppen er, og hva som skal til for at den kan dyrkes innendørs. Hos Trøndersopp dyrker de for eksempel sopp på sagflis, korn, gips og kalk! Soppen får vann og næringsstoffer og er spiseklar etter tre måneder.
Gled til spennende lukter og smaker på kurs med Jørgen Baumfelder –Trøndelags erklærte gourmetsoppekspert!
På gården i Verdal dyrker Jørgen Baumfelder gourmetsopp på sitt 379 kvm store produksjonsanlegg. Her har han 400 gris som fores med sopp, og dette gir en helt unik smak på kjøttet.
I tillegg er forskningen interessert i effekten av å spise sopp – sykdomsstatistikk gjort på grisene på gården til Baumfelder viser at de har mindre sykdom enn andre griser. Sopproduksjonen foregår hele året, slik at Trøndersopp alltid kan tilby sine kvalitetsprodukter.
Både sopp og soppgris blir solgt til utvalgte restauranter, til glede for alle glade ganer!