Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Kursholder: Cathrine Nilsen, Britannia Hotel2 KURS: Lørdag 30.juli kl 12-13 og kl 14-15Kurssted: Jonathan, Britannia HotelPris: 350 kr + avg
BILLETT KL 12
BILLETT KL 14
Kurset holdes i kurslokalet ved Jonathan GrillDen trønderske sommeren byr på det beste av jordbær og bringebær og mange andre typer bær med masse smak. En flott, fyldig og fargerik bærterte er perfekt til å pryde sommerens hagebord. Konditorsjef Cathrine Nilsen ved Britannia Hotell vil vise deg hvordan du kan lage bærterte på enkelt vis med trønderske råvarer. Med meieriprodukter fra Rørosmeieriet og egg og smør fra Galåvolden Gård lager hun små og store terter med bær, vaniljekrem og italiensk marengs. Har du brent av din egen marengs før? Du vil lære om hvordan fargesammensetning, det visuelle og ulike sanseinntrykk er like viktig som smak. Hva er lurt å tenke om pynt, og hvordan oppfatter folk det? Cathrine Nilsen vil forklare om smakssammensetning og kombinasjonen av det syrlige og søte, og hva som passer til sesongen. En ekte trøndersk bærterte er en hyllest til sommeren og sommerens smaker.Cathrine Nilsen er konditorsjef ved Britannia Hotell. Hun hadde læretid på kjente og kjære Erichsens Konditori i Trondheim før hun dro til Danmark og tok fagbrev jobbet på Hotel d’Angleterre i København. Hun har også jobbet som konditor ved Hotel Continental i Oslo, Scandic Nidelven, hun har vært med på baker- og konditorlandslaget og vært konditorsjef for Dromedarbakeriet i Trondheim.Hun elsker yrket sitt og skriver for tiden fagbok for videregående trinn, og sitter og leser dessertbøker på kveldene. Hun er inspirert av de som driver med fantastisk håndverk og de som gjør det lille ekstra.