Innherred - Midt i matfatet

Innherred har mye å by på med korte avstander - her kan du oppleve vikinger, spennende historie og god lokal mat og drikke.

Den Gyldne Omvei er en populær avstikker fra E6 ca 1,5 timer nord for Trondheim. Her nyter du lokalprodusert mat i vakkert kulturlandskap. 

Aller først kommer du til Levanger ved bredden av Trondheimsfjorden. Her ligger Munkeby Mariakloster, hvor den prisbelønte osten ”Munkebyosten” er laget. I Inderøy langs Den Gyldne Omvei ligger Øyna på en høyde med vakker ustikt. Her kan du også besøke Berg Gård som produserer karve og brenner sin egen Inderøy akevitt, Gulburet som baker og Gangstad Gårdsysteri som produserer egen ost.

I Steinkjer anbefaler vi et besøk til Kulturgården Bjerkem, hvor du besøker gourmetrestauranten Experience. Som en naturlig fortelling om regionen og maten, hører de historiske stedene Stiklestad, Egge og Falstad med. På Stiklestad stod norgeshistoriens viktigste slag i år 1030. Der falt vikingkongen Olav Haraldsson og et år senere gjort til helgen. I dag byr man på lokalmat i restauranten, samt egne kvelder i Langhuset og Gjesteloftet. I Snåsa ivaretar Seterlaget setertradisjonene og lager ekte seterkost. Velkommen!


Matreiser på Innherred Visit Innherred