Mål: Vise hvordan arbeidsdagen på en reell og seriøs arbeidsplass utspiller seg, og dermed inspirere flere til å søke seg inn på restaurant- og matfag.
Bevisstgjøre foreldre og lærere hva restaurant- og matfag er, og hva det innebærer å jobbe innenfor våre bransjer.
Målgruppe: Ungdomsskoleelever og foreldre
Varighet: En dag
Beskrivelse: Ungdomsskoleelever inviteres inn på kjøkkenet til restauranter og hoteller for en dag.
I løpet av dagen skal ungdommene konkurrere i å tilberede og servere en 3-retters middag basert på lokalet råvarer. Alle restaurantene får utdelt de samme råvarene, men står fritt til å sette sammen menyen. Middagen serveres til foreldre, lærere, politikere og andre inviterte gjester.
Tre dommere følger elevene tett gjennom dagen, og kårer tilslutt vinnerlaget. Her teller både forberedelser hygiene, gjennomføring, oppdekking og servering samt kunnskap om råvarene som brukes. Elever og restauranter samles til en høytidelig prisutdeling samme kveld.