UNDERVISNINGSOPPLEGG

Kompetansemål i mat og helse

Kompetansemål etter 4.trinn

  • utnytte lokale matvarer i matlaging og presentere leddene i produksjonskjeden fra råvare til måltid

Kompetansemål etter 7.trinn 

  • bruke redskaper, grunnleggende teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke oppskrifter i matlaging og regne ut og vurdere mengden i porsjonene både med og uten bruk av digitale ressurser
  • utnytte matvarer og rester fra matlaging og reflektere over eget matforbruk

Kompetansemål etter 10.trinn

  • planlegge og bruke egnede redskaper, teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke sansene til å vurdere kvaliteten på matvarer, utforske og kombinere smaker i matlagingen og forbedre oppskrifter, menyer og anretning av mat
  • kritisk vurdere informasjon om matproduksjon og drøfte hvordan forbrukermakt kan påvirke lokal og global matproduksjon

Hamburger

3 kg Høyrygg

30 g salt

15 g krydder etter smak

 

Høyrygg skjæres i strimler og kvernes.

Bland salt og krydder og elt det godt i deigen.

Form til hamburger etter ønsket størrelse og tykkelse, husk at tykke burgere holder saftigheten lengre.

Stek burgerne i stekepanne med sterk varme i smør eller olje. Stek den ene siden til det pipler ut kjøttsaft, snu burgerne og gjenta på andre siden. Burgerne er da medium stekt.

HAMBURGERBRØD

Opplysningskontoret for brød og korn

Oppskrifter

Jobbe med oss?