Grüne Woche ble første gang arrangert i Berlin i 1926, og er en av verdens største messer for landbruk, mat og reiseliv. 1700 utstillere fra mer enn 60 land deltar på messen, og viser fram 100.000 produkter fra hele verden.

Bygger Norge som mat- og reiselivsnasjon
Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin. Deltakelsen er et ledd i en større satsing i regionen på mat og reiselivsområdet, der målet er å styrke regionale matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling

Grüne Woche er dermed en viktig møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. En viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. De norske utstillerne reiser hjem igjen til Norge med nye nettverk og inspirasjon.

Grüne Woche 2019

I 2019 deltok Norge for 32. gang, der regionene Trøndelag, Fjell Norge og Fjord Norge presenterte norsk lokalmat i Berlin. Hver region satte sammen egne menyer med lokale delikatesser, og serverte en smak av Norge til foodies fra hele verden i løpet av de ti messedagene.