Program

1. august 2019
 • 11:00  -  12:00
  Trøndersk Matfestival
  Åpning av Trøndersk Matfestival

  Velkommen til åpning av Trøndersk Matfestival torsdag 1. august kl. 11.00. Vi starter med parade fra Bispegata ned Munkegata til scenen på Torvet. 

  Under åpningsarrangementet vil Namdalen signere Trøndersk Matmanifest på festivalscenen.

  Det trønderske matmanifestet skal skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom å bevisstgjøre enkeltmennesker, organisasjoner og bedrifter. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet. 
  Å signere innebærer at aktørene forplikter seg til å jobbe etter intensjonene i matmanifestet – både i hverdagen og når det skal legges strategier og planer. 

 • 11:00  -  19:00
  Barneaktiviteter
  Barnas Matfestival

  Trøndersk Matfestival har et eget område for barn i alderen 2-12 år, med en rekke aktiviteter der barna kan lære ved å gjøre - helt gratis. Alle barneaktivitetene gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival i et eget barnetelt midt på Torvet. 

 • 11:00  -  19:00
  Barneaktiviteter
  Ung Matfestival

  For deg som er 13+

  Alle aktivitetene er gratis, og gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival. 

  Midt på Torvet finner du sjømatteltet. Opplev smaken av kyst, salt og hav.  
  Fra jord til bord - i telt M i Kongens gate, rett ved Sparebank1 SMN.

 • 12:00  -  12:30
  Trøndersk Matfestival
  Prisutdeling Årets Produkt

  Vi kårer årets beste produkter blant utstillerne på Trøndersk Matfestival! Juryen, bestående av kokker og eksperter, smaker seg gjennom produktene og kårer vinnere i sju kategorier. Kjøtt, nykommer, bakst og kornprodukter, sjømat, meieri, økologisk og åpen klasse. I tillegg kåres en hovedvinner - årets produkt. Så hold utkikk etter diplom på stand som viser hvilke produkter som er av de beste du kan plukke med deg i år. 

  Vinnerne offentliggjøres på festivalscenen torsdag 1. august, møt opp og hei fram vinnerne!


 • 12:00  -  23:30
  Bryggerifestivalen
  Bryggerifestivalen

  Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim 1.-3. august 2019, og er en festival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. Her samler vi de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier.  Det tas ikke inngangsbillett på Bryggerifestivalen, publikum kjøper festivalmynter (Oi’er) ved inngangen som brukes som betaling inne på området. Festivalen er åpen mellom kl. 12:00-23:30 alle de tre dagene, skjenkingen avsluttes kl 23:00.

 • 12:00  -  14:30
  Barneaktiviteter
  Lag ditt eget Rørossmør
  Kom innom oss og lag ditt eget Rørossmør i barneteltet. Aktiviteten går til faste tider hver halvtime fra 12-14:30, vi har plass til 10 barn pr runde.

 • 12:00  -  18:00
  Bryggerifestivalen
  Kaffebrennerier på Bryggerifestivalen

  12.00 - 14.00: Kjeldsberg og Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri

  14.00 - 16.00: Jacobsen & Svart og Pala Kaffebrenneri

  16.00 - 18.00: Storm Kaffe

 • 12:45  -  13:15
  Bryggerifestivalen
  Minikonsert med Sommerkorpset og Musikklaget Laat
  Minikonsert med Sommerkorpset og Musikklaget Laat på Bryggeriscenen. 
 • 13:00  -  13:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Røros
  Se hva Røros har å by på, og få tips til tilberedning av festivalkokk Lars Erik Vesterdal. 
 • 13:00  -  14:00
  Kurs
  Mat-vinn med meksikansk vri

  Kursholder: Rosalia Redondo Acosta - Unge kokker
  Tid: torsdag 1.aug kl. 13.00-14.00
  Kurssted: Britannia
  Pris: 250 kr + avg

  Kjøp billett

  Vi har gjort det alle sammen. Laget en stor middag, med ris, poteter, kjøtt eller fisk, og flere sorter grønnsaker, og så blir ikke all maten spist opp til middagen. Og så kommer neste dag, og da har man ikke lyst på det samme som man hadde i går, og så vet man ikke helt hva man skal gjøre med disse restene da. Og så går de i søpla... Men, nå kan vi hive oss på mat-vinn trenden, hvor det å lage spennende, velsmakende og næringsrike retter av rester er det nye svaret på overforbruk og unyttig kasting av mat. Hvilke enkle grep kan vi ta for å kaste mindre mat?

  Unge Kokker lærer deg hvordan du kan unngå matfellene, vurdere om maten fortsatt er brukbar, og hvordan du kan bruke restemat. De vil servere eksempler på matretter laget av rester og smaksprøver på helt fine og brukbare produkter gått ut på best-før-dato.

  Kurset går gjennom de fem matfellene med eksempler og løsninger; 1) planlegging og innkjøp 2) datomerking 3) beregning 4) forsvinningsmaten 5) bonusmaten.

  Rosalia Redondo Acosta er en verdensreisende meksikaner som har studert på Le Cordon Bleu i Paris, og som inspirerer Trondheim med meksikansk mat og kultur. Bli med og lær hvordan du sparer miljø og pengbok med fyrrige nye rytmer på restematen. Det er en vinn-vinn situasjon!

  Ledsagerbevis godtas.
 • 13:30  -  13:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Fosen
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar for seg råvarer fra Fosen på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 
 • 14:00  -  14:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med produkter fra Melhus

  Smak og opplev Melhus. Festivalkokk Lars Erik Vesterdal viser hva Melhus har å by på, og gir deg tips til tilberedning av råvarene.
 • 14:45  -  15:30
  Trøndersk Matfestival
  Åpning telt E: Namdalen
  Namdalen stiller for første gang som egen region, og det gjør de til gagns! De har festivalens største telt, og alle 13 ordførere signerer Trøndersk Matmanifest på vegne av sine kommuner tidligere på dagen. Nå inviterer de til åpning av eget telt, der vi blant annet blir bedre kjent med noen av deres produsenter og får underholdning av selveste Bjarne Brøndbo!
 • 15:00  -  16:00
  Kurs
  Fisk og skalldyr med Thomas Borgan

  Kursholder: Thomas Borgan - Kontrast Catering /Kraft Bodega
  Tid: torsdag 1.aug kl. 15.00-16.00
  Kurssted: Britannia
  Pris: 290 kr + avg

  Kjøp billett

  Havet er fullt av vidunderlige og vakre skapninger, og vi som bor langs Trøndelagskysten er ekstra heldige. Her kan man fiske og få kveite, torsk, sei, breiflabb, brosme og ulke, og i teinene kan man få hummer og krabbe. Man kan finne blåskjell, kamskjell, hjerteskjell og østers, og smakene er delikate varianter av umami; dype, aromatiske, salte. Til dette kurset blir råvarene fisket og fanget natta før, så hva som tilberedes er helt avhengig av hva havgudene leverer. Thomas Borgan er en kjent improvisatør, og vil demonstrere tilberedning av kjente og ukjente fisk- og skalldyrslag og hva som er godt å servere til. Han er en kreativ og prisvinnende kokk som ble kåret til Årets Sjømatkokk, og driver den spennende restauranten Kraft Bodega på Brattørkaia i Trondheim. Bli med og lær om den trønderske essensen av kystsmak!

  Ledsagerbevis godtas.

   

 • 15:00  -  15:15
  Trøndersk Matfestival
  Adrian Jørgensen på scenen
  Musikalsk innslag med Adrian Jørgensen  på festivalscenen. Sangeren fra Bindal er kjent fra umusikkonkurranser som X Factor og The Voice, samt Melodi Grand Prix 2019 med sangen «The Bubble».

   

 • 15:00  -  15:15
  Bryggerifestivalen
  Utdeling av Spesialitet

  Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmaten- og drikken. Dette er den største og mest kjente merkeordningen for lokal mat og drikke i Norge. Hvem som får Spesialitet bestemmes av en uavhengig mat- og drikkefaglig jury. Under årets Bryggerifestival avsløres det hvilket trøndersk øl som har kommet gjennom fagjuryens nåløye!

 • 15:15  -  15:45
  Bryggerifestivalen
  Bli kjent med bryggerne!

  Knut Albert Solem i samtale med utvalgte bryggerier på Bryggeriscenen.

  Solem er årets konferansier på Bryggerifestivalen. Han er en av Norges mest markante og erfarne ølskribenter, og har blant annet utgitt bøkene «Norsk Øl» og «Norsk øl og bryggeriguide». 

 • 15:15  -  15:45
  Trøndersk Matfestival
  Utdeling av Spesialitet-merket

  Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

  Stiftelsen Matmerk deler ut Spesialitet-merket til lokalmat- og drikke som har særlige kvaliteter. Hvem som får merket, avgjøres av en fagjury fire ganger i året. Hvem får merket denne gangen, er det noen vi kjenner?

 • 15:30  -  16:00
  Trøndersk Matfestival
  Signering IGCAT

  Trøndelag har et mål om å bli Nord-Europas matregion nr 1. I mange år har det vært jobbet godt og strategisk med å bygge en sterk matregion i Trøndelag gjennom forskning, rekruttering og utdanning, innovasjon og gründerskap, politiske og administrative prioriteringer og et samstemt partnerskap. Svært mange har sammen bidratt til at Trøndelag nå har en sterk status som matregion.

  Etter initiativ fra Visit Trondheim, har Trøndelag Fylkeskommune nå vedtatt at det sammen med Trondheim kommune og relevante miljøer i Trøndelag skal jobbes for at regionen skal bli medlem av matnettverket til IGCAT (International institute of gastronomy, culture, art and tourism), og søke om status som European Region of Gastronomy for 2022. I dette nettverket samles flere andre europeiske regioner som jobber målrettet med mat, og målet er at arbeidet skal kunne fungere som en samlende faktor for Trøndelag sin innsats på matfronten, og samtidig definere og iverksette ønsket utvikling.

  Dr Diane Dodd fra IGCAT besøker Trøndersk Matfestival, og Rita Ottervik og Tore O. Sandvik vil signere medlemskap i IGCAT på scenen på vegne av Trondheim kommune og Trøndelag Fylkeskommune.

 • 16:00  -  16:15
  Trøndersk Matfestival
  Opplev smaken av fjell - Visit Namdalen
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Lierne på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 
 • 16:30  -  16:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering
  Foruten alle regionene har vi også flere enkeltutsillere på Trøndersk Matfestival. Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer på scenen og gir deg tips til tilberedning av produktene.  
 • 17:00  -  17:30
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Midtre Gauldal
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar for seg råvarer fra Midtre Gauldal på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 
 • 17:00  -  18:00
  Kurs
  Mat- og drikkekombinasjoner

  Kursholder: Roar Hildonen - To Rom og Kjøkken
  Tid: torsdag 1.aug kl. 17.00-18.00
  Kursted: Britannia
  Pris: kr. 490 + avgift

  Kjøp billett

  Roar Hildonen har 30 års erfaring innen restaurantbransjen i Trondheim. Han driver To Rom og Kjøkken, en restaurant som er feiret for store måltidsopplevelser basert på trønderske råvarer, god drikke og nærværende gjestfrihet. Da er vi veldig glade for at han kommer til oss for å holde kurs om hvordan man kan gjøre de beste mat og drikke kombinasjonene. Hva er den beste drikken til for eksempel skalldyr og hvorfor? Du vil bli kjent med seks ulike smaker av matretter fra region Matriket Midt der Kystsmak blir et gjennomgående tema. Og siden Bryggerifestivalen i år for første gang har en norsk ciderprodusent med på laget vil du få anledning til å nyte både øl, vin og cider til Roars trønderske matfat-retter.

  Ledsagerbevis godtas.

 • 17:30  -  18:00
  Trøndersk Matfestival
  Vi kårer matfestivalens beste stand
  Hvem får prisen for "Beste stand" på Trøndersk Matfestival 2019? Prisutdeling på festivalscenen. 
 • 18:00  -  18:15
  Trøndersk Matfestival
  Adrian Jørgensen på scenen

  Musikalsk innslag med Adrian Jørgensen  på festivalscenen. Sangeren fra Bindal er kjent fra umusikkonkurranser som X Factor og The Voice, samt Melodi Grand Prix 2019 med sangen «The Bubble».

   


 • 18:00  -  21:00
  Trøndersk Matfestival
  After Market

  Ta turen til Broen Bar på Scandic Nidelven etter en yrende folkefest på Trøndersk Matfestival! 

  Her blir det «After Market», som vil være et bugnende utvalg av mat fra Trøndelag, og tilberedes i kjent Nidelven-stil. Hjertelig velkommen til et uformelt arrangement på hotellet etter festivalen, med god stemning og gode trønderske råvarer. 

  Et godt sted å møte både kolleger og kunder - vi sees! 

 • 19:00  -  19:30
  Bryggerifestivalen
  Blues in Hell

  Minikonsert med Jonnes Blues Mob på Bryggeriscenen.

   

2. august 2019
 • 11:00  -  11:15
  Trøndersk Matfestival
  Henrik Fuglem på scenen

  Henrik Fuglem kommer fra Selbu og er 19 år. Henrik er glad i bygda si, har vært aktiv i 4H og er en ivrig volleyballspiller. Henrik sin sangkarriere startet som 11-åring, da han var med og turnerte rundt i Norge med «the show must go on» (Queen), og året etter med «The trill of Mikael Jackson». Henrik har vært i finalen i Norske talenter (2014) og superfinalist i MGPj samme år. Her i Trondheim hørte vi han synge på Lerkendal under Supercup-finalen i 2016. Sist vinter kom han langt i The Voice Norge.

 • 11:00  -  19:00
  Barneaktiviteter
  Barnas Matfestival

  Trøndersk Matfestival har et eget område for barn i alderen 2-12 år, med en rekke aktiviteter der barna kan lære ved å gjøre - helt gratis. Alle barneaktivitetene gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival i et eget barnetelt midt på Torvet. 

 • 11:00  -  19:00
  Barneaktiviteter
  Ung Matfestival

  For deg som er 13+

  Alle aktivitetene er gratis, og gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival.

  Midt på Torvet finner du sjømatteltet. Opplev smaken av kyst, salt og hav.  
  Fra jord til bord - i telt M i Kongens gate, rett ved Sparebank1 SMN.

 • 11:30  -  11:45
  Trøndersk Matfestival
  Barnekokkelering
 • 12:00  -  23:30
  Bryggerifestivalen
  Bryggerifestivalen

  Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim 1.-3. august 2019, og er en festival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. Her samler vi de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier.  Det tas ikke inngangsbillett på Bryggerifestivalen, publikum kjøper festivalmynter (Oi’er) ved inngangen som brukes som betaling inne på området. Festivalen er åpen mellom kl. 12:00-23:30 alle de tre dagene, skjenkingen avsluttes kl 23:00.

 • 12:00  -  13:00
  Kurs
  Rømmesmaking med Fannremsgården

  Kursholder: Jon Fredrik Skauge - Fannremsgården
  Pris: 250 kr + avg.
  Sted:Finnes Kafé (Credo)

  Kjøp billett

  Jon Fredrik Skauge er bonde og historiker, og driver Reinhekla på Fannremsgården i Orkdal. Han er en ivrig ivaretaker av tradisjoner, og er opptatt av hvordan bunader, drakter, tradisjonsmat og bygningsarven forteller historier om oss som folk. Jon Fredrik har 7 melkekyr, og ofte separerer han melken til hver enkelt ku. Det er nemlig store smaksforskjeller og fettinnhold i melken fra ku til ku, og det er viktige nyanser når han leverer rømme og smør til Michelin-restauranter som Credo. På dette kurset tar han med seg rømme fra Fannremsgården, og forteller om dyrehold, kupersonligheter og om hvordan melka fraktes til ysteriet rett etter melking, fortsatt varm fra kua, for å få den beste rømmen.

  Ledsagerbevis godtas.

 • 12:00  -  12:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Oppdal
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Oppdal på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 12:00  -  14:30
  Barneaktiviteter
  Lag ditt eget Rørossmør
  Kom innom oss og lag ditt eget Rørossmør i barneteltet. Aktiviteten går til faste tider hver halvtime fra 12-14:30, vi har plass til 10 barn pr runde.

 • 12:00  -  18:00
  Bryggerifestivalen
  Kaffe på Bryggerifestivalen

  12.00 - 14.00: Storm Kaffe og Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri

  14.00 - 16.00: Jacobsen & Svart og Kjeldsberg 

  16.00 - 18.00: Pala Kaffebrenneri

 • 12:30  -  12:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med smaker fra Orkland
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Orkland  på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 13:00  -  14:00
  Kurs
  Rå kaker!


  Kursholder: Mani Marie Baadstø - Britannia
  Tid: Lørdag 3.aug kl. 12.00-13.00
  Kursted: Britannia
  Pris: 250 + avgift

  Kjøp billett

  Raw Food og vegansk mat er en trend som stryker over landet. Men hvor starter man når man skal lage veganske kaker? Og smaker de godt? Manie Marie Baadstø er en av Britannias prisvinnende konditorer og tar oss med inn i hotellets vakre kurslokaler og viser oss hvordan man kan lage smellgode, næringsrike, glutenfrie og enkle råe kaker – det vil si at du trenger ikke engang steke dem. Med ingredienser som nøtter, korn, frukt og dadler kan man spise disse kakene til frokost om man vil, og man trenger slettes ikke være veganer for å eksperimentere med disse enkle fremgangsmetodene for å servere sommerlige kaker i hageselskaper, konfirmasjoner eller i mormors bursdag.

  Ledsagerbevis godtas.

 • 13:00  -  13:30
  Bryggerifestivalen
  Bli kjent med bryggerne!

  Knut Albert Solem i samtale med utvalgte bryggerier på Bryggeriscenen.

  Solem er årets konferansier på Bryggerifestivalen. Han er en av Norges mest markante og erfarne ølskribenter, og har blant annet utgitt bøkene «Norsk Øl» og «Norsk øl og bryggeriguide». 

   

 • 13:30  -  13:45
  Trøndersk Matfestival
  Henrik Fuglem på scenen

  Henrik Fuglem kommer fra Selbu og er 19 år. Henrik er glad i bygda si, har vært aktiv i 4H og er en ivrig volleyballspiller. Henrik sin sangkarriere startet som 11-åring, da han var med og turnerte rundt i Norge med «the show must go on» (Queen), og året etter med «The trill of Mikael Jackson». Henrik har vært i finalen i Norske talenter (2014) og superfinalist i MGPj samme år. Her i Trondheim hørte vi han synge på Lerkendal under Supercup-finalen i 2016. Sist vinter kom han langt i The Voice Norge. 

 • 14:00  -  15:00
  Kurs
  Smørkinning med Fannremsgården


  Kursholder: Jon Fredrik Skauge Fannremsgården
  Tid: fredag 2.aug kl.13.00-14.00
  Kurssted: Finnes Kafé (Credo)
  Pris: 250 kr + avg

  Kjøp billett


  Jon Fredrik Skauge er bonde og historiker, og driver Reinhekla på Fannremsgården i Orkdal. Han er opptatt av tradisjoner, og hvordan bunader, drakter, bygningsarven og tradisjonsmat forteller historier om oss som folk. Jon Fredrik har sju melkekyr, og ofte separerer han melken til hver enkelt ku. Det er nemlig store smaksforskjeller og fettinnhold i melken fra ku til ku, og det er viktige nyanser når han leverer rømme og smør til Michelin-restauranter som Credo.

  På dette kurset tar han med seg smør fra ‘jentene’ på Fannremsgården, og forteller om hvordan ulike nyanser av melk, fløte og kinning gir det perfekte smøret. Bli med på en smør-reise gjennom det trønderske landskap.

  Ledsagerbevis godtas.


 • 14:00  -  14:45
  Trøndersk Matfestival
  Prisutdeling NM i i røkt og gravet laks og ørret
  Sjømatbedriftene legger årets NM i røkt og gravet laks og ørret til Trondheim og Trøndersk Matfestival. Fredag kåres vinnerne i fem kategorier på festivalscenen. 
 • 14:00  -  14:45
  Trøndersk Matfestival
  Prisutdeling MasterChef junior i sjømat
  Sjømatbedriftene kårer Norges beste MasterChef junior i sjømat under årets Trønderske Matfestival. 
 • 15:00  -  16:00
  Kurs
  Fermentering

  Kursholder: Mai Løvaas Oi!
  Tid: fredag 2.aug kl.15.00-16.00
  Kurssted: Britannia
  Pris: 250 kr + avg

  Kjøp billett

  Fermentering er en måte å konservere mat på som har vært brukt i generasjoner og har lange tradisjoner i Norge. Når man fermenterer - altså gjærer - et produkt vil vennlige bakterier bryte ned sukker og karbohydrater sånn at konsistensen og smaken endres; den blir dypere, mer kompleks og syrlig. Og når maten brytes ned før vi spiser den har den gunstige innvirkninger på tarmfloraen og er lettere å fordøye, og sånn har fermentert mat helsefremmende kvaliteter.

  Mai Løvaas viser deg enkle metoder for å inkludere fermentert mat i hverdagen din. Hun har gått på urteskole i California og inkluderer planter, røtter og andre vekster i kostholdet som har smak- og helsefremmende verdi. Vi starter med klassikeren surkål; kan du basisoppskriften kan den varieres i det uendelige. Vi skal smake på kvass, en fermentert drikk av rødbeter, og så skal du få lære hvordan man lager glutenfritt brød av fermentert bokhvete. Nå som kålsesongen er rett rundt hjørnet setter vi i gang!

  Ledsagerbevis godtas.
 • 15:00  -  15:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med produkter fra Bondens Marked
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Bondens Marked på festivalscenen, og gir deg tips til tilberedning. 

 • 15:30  -  15:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering - smaker fra Stjørdalsføret
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Auk - smaker fra Stjørdalsføret. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

   
 • 16:00  -  16:30
  Bryggerifestivalen
  Minikonsert med TORA

  Minikonsert med TORA på Bryggeriscenen!

  TORA er et fyrverkeri av et band med 25 år gamle gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i spissen. Hun har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet. Musikken befinner seg i et bluesinspirert pop-rocklandskap.

   

 • 16:30  -  16:45
  Trøndersk Matfestival
  Henrik Fuglem på scenen

  Henrik Fuglem kommer fra Selbu og er 19 år. Henrik er glad i bygda si, har vært aktiv i 4H og er en ivrig volleyballspiller. Henrik sin sangkarriere startet som 11-åring, da han var med og turnerte rundt i Norge med «the show must go on» (Queen), og året etter med «The trill of Mikael Jackson». Henrik har vært i finalen i Norske talenter (2014) og superfinalist i MGPj samme år. Her i Trondheim hørte vi han synge på Lerkendal under Supercup-finalen i 2016. Sist vinter kom han langt i The Voice Norge.

 • 17:00  -  18:00
  Kurs
  Råmarinering av fisk og sushi

  Kursholder: Rune Sandø, Unge Kokker
  Tid: Fredag 2.aug kl. 17.00-18.00
  Kursted: Britannia
  Pris: 250 + avgift

  Kjøp billett

  Har du lyst til å lære deg kunsten og råmarinere fisk og lage god sashimi? Da bør du bli med på «lynkurs» under årets Matfestival. Å spise rå fisk er godt, sunt og proteinrikt, og den kan marineres med sitron, lime og andre syrlige ingredienser. Dette kurset er en snarvei og en inspirasjonsreise til råmarinering av fisk, og du kommer til å lære og lage tre smaker av ulike fiskeslag. Rune Sandø jobber med å forbedre kosthold og folkehelse for barn, og dette kurset er for små og store råmarineringslystne. Vi lover en helt rå opplevelse!

  Ledsagerbevis godtas.

 • 17:00  -  17:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med produkter fra Innherred
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Innherred på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 17:30  -  17:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Den Gyldne Omvei
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Den Gyldne Omvei på festivalscenen. Se hva Inderøy har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 18:00  -  18:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Fossenes rike
  Festivalkokk Lars Erik Vesterdal tar med seg råvarer fra Sunndal, Fossenes rike, på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 18:00  -  21:00
  Trøndersk Matfestival
  After Market
  Ta turen til Broen Bar på Scandic Nidelven etter en yrende folkefest på Trøndersk Matfestival!

  Her blir det «After Market», som vil være et bugnende utvalg av mat fra Trøndelag, og tilberedes i kjent Nidelven-stil. Hjertelig velkommen til et uformelt arrangement på hotellet etter festivalen, med god stemning og gode trønderske råvarer. 

  Et godt sted å møte både kolleger og kunder - vi sees! 
 • 18:30  -  18:45
  Trøndersk Matfestival
  Henrik Fuglem på scenen

  Henrik Fuglem kommer fra Selbu og er 19 år. Henrik er glad i bygda si, har vært aktiv i 4H og er en ivrig volleyballspiller. Henrik sin sangkarriere startet som 11-åring, da han var med og turnerte rundt i Norge med «the show must go on» (Queen), og året etter med «The trill of Mikael Jackson». Henrik har vært i finalen i Norske talenter (2014) og superfinalist i MGPj samme år. Her i Trondheim hørte vi han synge på Lerkendal under Supercup-finalen i 2016. Sist vinter kom han langt i The Voice Norge. 

 • 19:00  -  00:00
  Trøndersk Matfestival
  Kulinarisk vandring i Hornemansgården

  Kokken Morten Rathe presenterer festmenyen for kvelden. Det serveres en spesiell tre-retters meny med drikke, til kr 850,- (+ billettavgift) pr person. Tema for serveringen blir Kystsmak.
  Vi lover en helt spesiell kveld, med historisk atmosfære og muntre gløtt inn i både mat og historier fra gamle tider i Hornemansgården.

  Kjøp billett

3. august 2019
 • 11:00  -  11:15
  Trøndersk Matfestival
  Musikk med Ihna og Paul Arne

  Musikalsk innslag med Ihna og Paul Arne. 

  Ihna Nyborg er glad i sang, og har vært det siden hun var veldig liten. Ihna er oppvokst på et gårdsbruk i Mosvika, der hest ble hennes firbeinte lidenskap. Med sin vakre stemme, har hun opptrådt på scener i Trøndelag – både med band og som artist i musikal- og teaterforestillinger. Sammen med seg har hun mannen sin, Paul Arne Nyborg, på gitar.

 • 11:00  -  18:00
  Barneaktiviteter
  Barnas Matfestival
  Trøndersk Matfestival har et eget område for barn i alderen 2-12 år, med en rekke aktiviteter der barna kan lære ved å gjøre - helt gratis. Alle barneaktivitetene gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival i et eget barnetelt midt på Torvet. 

 • 11:00  -  18:00
  Barneaktiviteter
  Ung Matfestival

  For deg som er 13+

  Alle aktivitetene er gratis, og gjennomføres i hele åpningstiden av Trøndersk Matfestival.

  Midt på Torvet finner du sjømatteltet. Opplev smaken av kyst, salt og hav.  
  Fra jord til bord - i telt M i Kongens gate, rett ved Sparebank1 SMN.

 • 11:30  -  11:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Hitra og Frøya
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer fra Hitra og Frøya på festivalscenen. Se hva øyriket har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 12:00  -  23:30
  Bryggerifestivalen
  Bryggerifestivalen

  Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim 1.-3. august 2019, og er en festival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. Her samler vi de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier.  Det tas ikke inngangsbillett på Bryggerifestivalen, publikum kjøper festivalmynter (Oi’er) ved inngangen som brukes som betaling inne på området. Festivalen er åpen mellom kl. 12:00-23:30 alle de tre dagene, skjenkingen avsluttes kl 23:00.

 • 12:00  -  12:15
  Trøndersk Matfestival
  Opplev smaken av kyst - Visit Namdalen
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer fra Namdalskysten på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 12:00  -  14:30
  Barneaktiviteter
  Lag ditt eget Rørossmør
  Kom innom oss og lag ditt eget Rørossmør i barneteltet. Aktiviteten går til faste tider hver halvtime fra 12-14:30, vi har plass til 10 barn pr runde.

 • 12:00  -  18:00
  Bryggerifestivalen
  Kaffe på Bryggerifestivalen

  12.00 - 14.00: Pala Kaffebrenneri og Jacobsen & Svart 

  14.00 - 16.00: Storm Kaffe og Kjeldsberg 

  16.00 - 18.00: Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri

 • 12:30  -  12:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Frosta
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer fra Frosta på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 13:00  -  14:00
  Kurs
  Dyrking med Skjølberg Søndre

  Kursholder: Elin og Carl Erik Östlund, fra Skjølberg Søndre gård, i samarbeid med Credo 
  Tid: lørdag 3.aug kl. 13.00-14.00
  Kurssted: Finnes Kafé (Credo)
  Pris: 350 kr + avg

  Kjøp billett

  Elin og Carl Erik drives av kunnskap og interesse for å dyrke jorda, skape nye relasjoner mellom dyr og planter, og utforske hva stedet på Svorkmo har å by på av muligheter. Med 10 års erfaring fra gårdsdrift i Sverige har Elin og Carl Erik forvandlet den familieeide gården til et frodig sted, der blomster, grønnsaker, frukt og bær lever i tette kretsløp med dyrehold av kyr, okse, sauer, gjess, og gris. De tar vare på jorda, og driver et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skaper en gård som er et knutepunkt for mat og kultur.

  De leverer grønnsakene sine til Credo, og Heidi Bjerkans filosofi er å fremme leverandører av kvalitetsråvarer som ”rockestjerner”. På dette kurset vil du få et innblikk i hva som ligger bak hemmeligheten. Du vil lære metoder for dyrking av grønnsaker, både for deg som har lite plass og for deg som har større areal. Her tar vi for oss jordlære,  jordbearbeiding, valg av organisk materiale til dyrking, valg av sorter, litt om frø, litt om mangfold, fra frø til egne planter, og mange andre tips og teknikker. Bli med og kjenn på bondens gull – jorda!

  Ledsagerbevis godtas.


 • 13:00  -  13:30
  Bryggerifestivalen
  Bli kjent med bryggeriene

  Trønderkaffe og øl - Knut Albert Solem i samtale med utvalgte bryggerier og kaffebrennerier på Bryggeriscenen.

  Solem er årets konferansier på Bryggerifestivalen. Han er en av Norges mest markante og erfarne ølskribenter, og har blant annet utgitt bøkene «Norsk Øl» og «Norsk øl og bryggeriguide». 

 • 13:30  -  13:45
  Trøndersk Matfestival
  Musikk med Ihna og Paul Arne

  Musikalsk innslag med Ihna og Paul Arne. 

  Ihna Nyborg er glad i sang, og har vært det siden hun var veldig liten. Ihna er oppvokst på et gårdsbruk i Mosvika, der hest ble hennes firbeinte lidenskap. Med sin vakre stemme, har hun opptrådt på scener i Trøndelag – både med band og som artist i musikal- og teaterforestillinger. Sammen med seg har hun mannen sin, Paul Arne Nyborg, på gitar.

 • 14:00  -  15:00
  Kurs
  Baristakurs

  Kursholder: Idar Ellingsen - Pala Kaffebrenneri
  Tid: lørdag 3.august kl.14.00-15.00
  Kursted: Britannia
  Pris: 250 + avgift

  Kjøp billett

  Idar Ellingsen inviterer til kaffekurs. Idar har jobbet med spesialkaffe i servicebransjen siden 2005, som barista, kaffebrenner og kursholder/konsulent. Han har flere års erfaring fra baristakonkurranser både på nasjonalt og internasjonalt nivå, og har blant annet oppnådd to Norgesmestertitler i kaffesmaking (cupping). I dag driver Idar sitt eget kaffebrenneri: Pala kaffebrenneri, som importerer og brenner kaffebønner av høy kvalitet fra hele verden. 

  På kurset vil du lære om hvilke faktorer som er med å bidra til en god kopp kaffe. Vi snakker blant annet om forskjellige opprinnelsesland, prosesseringer, brenning og brygging.  Det blir også smaking av forskjellige kaffetyper og du får tips til hvordan du selv kan lage bedre kaffe hjemme. Bli med på en skikkelig kopp kaffe!

  Ledsagerbevis godtas.

 • 14:00  -  14:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med produkter fra Bondens Marked
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer fra Bondens Marked på festivalscenen, og gir deg tips til tilberedning. 

 • 14:30  -  14:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering
  Foruten alle regionene har vi også flere enkeltutsillere på Trøndersk Matfestival. Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer på scenen og gir deg tips til tilberedning av produktene.  

 • 15:00  -  15:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med Smøla
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg råvarer fra Smøla på festivalscenen. Se hva regionen har å by på, og få tips til tilberedning. 

 • 16:00  -  17:00
  Kurs
  Tang og tare

  Kursholder: Mai Løvaas Oi!
  Tid: fredag 2.aug kl. 13.00-14.00
  Kurssted: Britannia
  Pris: 250 kr + avg

  Kjøp billett

  Ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er vaskulære planter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære sjø ligger tang og tare klare til sanking. Visste du at man kan sylte blæretang? Eller at man kan lage salte chips av både fingertare og sukkertare?

  Langs Trøndelagskysten har vi mye av en rødalge som ligner en lett og liten ’dusk’. Grisetangdokke, eller havets trøffel, har blitt så populær at den selges på markedet til 12 000 kroner kiloen.

  Mai Løvaas har gått på urteskole i California og har byttet ut vassing langs Mendocinokysten med kaldt Atlanterhavsvann ved Trøndelagskysten, så på dette tang og tare kurset tar vi for oss de vanligste artene her hos oss. Det er også greit å vite at vi har ikke giftige arter her. Du vil få smake mange ulike tilberedninger av tang og tare, sånn at til neste vår når tangen spirer på ny, så kan du lage ditt eget tangsalt!

  Ledsagerbevis godtas.

   

   

 • 16:00  -  16:15
  Trøndersk Matfestival
  Musikk med Ihna og Paul Arne

  Musikalsk innslag med Ihna og Paul Arne. 

  Ihna Nyborg er glad i sang, og har vært det siden hun var veldig liten. Ihna er oppvokst på et gårdsbruk i Mosvika, der hest ble hennes firbeinte lidenskap. Med sin vakre stemme, har hun opptrådt på scener i Trøndelag – både med band og som artist i musikal- og teaterforestillinger. Sammen med seg har hun mannen sin, Paul Arne Nyborg, på gitar.

 • 16:00  -  16:30
  Bryggerifestivalen
  Bli kjent med bryggeriene

  Tradisjonsøl, sider og Mjød - Knut Albert Solem i samtale med utvalgte bryggerier på Bryggeriscenen.

  Solem er årets konferansier på Bryggerifestivalen. Han er en av Norges mest markante og erfarne ølskribenter, og har blant annet utgitt bøkene «Norsk Øl» og «Norsk øl og bryggeriguide». 

   

 • 16:30  -  16:45
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med økologiske produkter
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg økologiske råvarer på festivalscenen og gir deg tips til tilberedning. 

 • 17:00  -  17:15
  Trøndersk Matfestival
  Scenekokkelering med økologiske produkter
  Festivalkokk Martin Trana tar med seg økologiske råvarer på festivalscenen og gir deg tips til tilberedning. 

 • 17:30  -  17:45
  Trøndersk Matfestival
  Musikk med Ihna og Paul Arne

  Musikalsk innslag med Ihna og Paul Arne. 

  Ihna Nyborg er glad i sang, og har vært det siden hun var veldig liten. Ihna er oppvokst på et gårdsbruk i Mosvika, der hest ble hennes firbeinte lidenskap. Med sin vakre stemme, har hun opptrådt på scener i Trøndelag – både med band og som artist i musikal- og teaterforestillinger. Sammen med seg har hun mannen sin, Paul Arne Nyborg, på gitar.

 • 18:00  -  21:00
  Trøndersk Matfestival
  After Market
  Ta turen til Broen Bar på Scandic Nidelven etter en yrende folkefest på Trøndersk Matfestival!

  Her blir det «After Market», som vil være et bugnende utvalg av mat fra Trøndelag, og tilberedes i kjent Nidelven-stil. Hjertelig velkommen til et uformelt arrangement på hotellet etter festivalen, med god stemning og gode trønderske råvarer. 

  Et godt sted å møte både kolleger og kunder - vi sees!