Fjellmandel fra Oppdal

Eksklusiv potet som innehar både "Beskyttet geografisk betegnelse" og "Spesialitetsmerket".

Vis meg veien

Eksklusiv potet, og innehar både "Beskyttet geografisk betegnelse" og "Spesialitetsmerket". Fjellmandel fra Oppdal dyrkes i fjellbygda Oppdal, hvor det tørre klimaet gjør fjellmandelen ekstra smaksrik og god. Poteten er dyrket over 400 moh og har strenge kvalitetskrav som gjør at bare én av fire poteter kan selges under navnet. Mandelpoteter som dyrkes i fjellbygder har ekstra god kvalitet på grunn av det høye tørrstoffinnholdet. Potetene gjenkjennes på det lysebrune/gule skallet og den lille bøyen på midten. I Oppdal er det én potet som gjelder, og det er fjellmandel. Kun de beste potetene får navnet «Fjellmandel fra Oppdal». Fjellmandel fra Oppdal, er poteten som brukes til hverdags og fest, og egner seg i alle former, og til alle typer retter. Det var distriktslegen Hans Michael Arentz som tok med seg mandelpoteten til Oppdal på midten av 1800-tallet. Mandelpotet har siden den gang blitt dyrket som matpotet nummer én i Oppdal.

Kom i kontakt med Fjellmandel fra Oppdal

Besøk hjemmeside