Elvekanten ysteri - Gammel-Erik

Elvekanten ysteri er produsent av flere ulike typer fetaost.

Vis meg veien

Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i år 2000. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynte sitt eget ysteri i Namskogan.

Utgangspunktet for produktsjonen har hele tiden vært Gaudatype, som Carlos med tiden har utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter.

Per idag produseres det fire forskjellige oster. Osten Gammel-Erik er nok den mest kjente av variantene. I tillegg lages det fastoster tilsatt med urter som ramsløk, spisskum og bukkehornsløver.

For salg på Trøndersk Matfestival 2019 har de oster som Gammel Erik, Ramsløk, Spisskum, Bukkehornskløverfrø, samt servering av pinnebrød med smeltet ost.