main.jpg (28)

Melhusgården Øvre

Økologiske kjøttprodukter på 100% grasfora storfe av rasen STN/Rørosku

Vis meg veien

Melhusgården Øvre er en Debiogodkjent gård som ligger midt mellom Melhus sentrum og Melhus kirke.
Vi har produksjon av grønnsaker, poteter, gras, korn og driver Stall Medalhus, Medalhus Andelslandbruk, Medalhus linoljemaling og antikk og kjøttproduksjon på våre ammekyr av rasen Rørosku/Sidet Trønder og Nordlandsfe som er en av de 6 bevaringsverdige gamle storferasene vi har i Norge. Sidet Trønder og nordlandsfe er den rasen som opprinnelig hører til i dette distriktet. Urfeet er kjent for sitt svært smakfulle og marmorerte kjøtt.
Alle okser blir kastrert slik at de får to lykkelige beitesesonger i utmarka sammen med hele flokken. Alle dyrene er 100 % grasfora og de får dermed lov til å vokse i sitt eget tempo. Å benytte utmarka til beiting er bærekraftig. Dyrene velger selv hvilke urter/vekster de vil spise til enhver tid. De får derfor et svært variert kosthold som er med på å gi topp dyrehelse. Urfeet er skapt for å utnytte fjellbeitet maksimalt og er viktige landskapspleiere. Vi er medlemmer i Nordmarka Beitelag i Klæbu.
Alle dyrene blir slaktet og foredlet 10 min fra gården, av Slaktehuset Eidsmo Dullum og Eidsmo Kjøtt på Kvål. Så dette er ureiste kjøttprodukter 😊
Kjøttet er svært marmorert og det sies at man kan kjenne en smak av vilt og norsk natur. Er du enig?
Kjøttdeigen vår egner seg svært godt til hjemmelagede kjøttkaker og burgere. Leverdeigen "Krutkak" inneholder 20% lever/ hjerte og er ferdig krydret. Spekesnacksen "Kveldskos" er fin til turmat, tapas og kos. Vi har også 2 typer pølser, Medalhus Mild og Medalhus Bratwurst, Medalhus spekemorr og andre stykningsdeler.
Medalhus Middagspølse Mild er barnevennlig. Alle våre pølser og produkter inneholder 100% storfekjøtt og spekk fra egne storfe. De er derfor svært mettende og faste uten å være tørre.
Alle våre produkter er glutenfri og laktosefri.

Kom i kontakt med Melhusgården Øvre