main.jpg (26)

Yggdrasil Belboes Røykalaks

Gourmetlaks – trøndersk røykalaks. Sukkesaltet, renskåret og beinfri laksfilet, røkt på einer på godt gammeldags vis. Vi produserer etter metoder som har vært brukt i Norge i hundrevis av år, med selvplukket einer fra Helgelandskysten, med naturlig havsalt.

Vis meg veien

HVEM ER VI:

Yggdrasil Norge holder hus på Vikhammer med eget salteri og røykeri og drives av Unni og Einar Belboe. Historien om oss startet med at vi fant en gammel oppskrift på røykalaks fra slekta vår i en hytte på en liten øy som heter Nord Solvær på Helgelandskysten. Vi prøvde ut oppskriften, og oppdaget at den ga oss en helt fortreffelig røykalaks, som vi produserte til eget bruk og som julegaver til våre venner. De ville kjøpe til sine venner og slik spredde det seg. Etterspørselen økte og vi begynte å produsere mer og mer. Dette resulterte til denne lille tomannsbedriften som vi startet etter at vi ble pensjonister. Vi har nå drevet på i nesten 20 år med produksjon av det vi mener er verdens beste røykalaks :-)

PRODUSENT INFO: Yggdrasil Belboes Røykalaks, Einar B. Belboe, Malvikvn. 181, 7560 Vikhammer. Org nr. 995 44 4801.

OPPBEVARING: Laksen er pakket i egen pose og er frossen når den utleveres. NB! Ta røykalaksen ut av all plastemballasje. Pakk den inn i vanlig matpapir. Frysevare -18 grader C.

HOLDBARHET: I fryser 4 måneder. I kjøleskap ca. 2 uker. I romtemperatur ca. 1 uke.

Kom i kontakt med Yggdrasil Belboes Røykalaks