Tingvollost

Familiedrevet gårdsmeieri som lager fire forskjellige typer kvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård. Telt D med Meny.

Tingvollost ble etablert i 2003 på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Gården har en lang håndverkshistorie tilbake til 1303 og i dag bor det fire generasjoner sammen på bruket.
Ystingen foregår i et eget gårdsmeieri som ble bygget i 2006. Vegg i vegg med ysteriet ligger fjøset bygd i 2009. Herfra kommer fersk melk rett inn i de to ystekarene på 700 liters kapasitet tre til fire dager i uka. 
Det brukes kun pasteurisert kumelk fra egen gård til ystingen. Årsproduksjonen ligger på omkring 22 000 kg ost. 

Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt. Blåmuggosten Kraftkar vant i 2016 prisene World Champion (verdens beste ost) under World Cheese Awards i San Sebastian, Spania - samt Champion of Champions (verdens beste ost gjennom konkurransens 29 årige historie). Alle de fire ostene til Tingvollost har vunnet medalje under World Cheese Awards.

Besøk oss på vår hjemmeside