Skansen ost

Gårdsysteri på en av Fosens høyesteliggende gårder i Åfjord kommune.

Vis meg veien

Vi yster ulike oster av geitemelk etter tradisjon på gården. Det hele startet med at besøkende på gården mimret om at de dro på gården og kjøpte Elines (Farmor til Per Georg) søte og gode brunost. Jeg hadde bestemte meg for å starte opp ysteri og tok alle ystekursene ved Sogn jord og hagebruk skole.Jeg startet med å yste de tradisjonelle brun og hvite geitostene. Så laget jeg gomme og Kaffeost (samisk tradisjonsost).Etter nytt kurs startet jeg å lage Steikost (halloumivariant) og Fjellgeta (fetavariant). Jeg lager også yoghurt på bestilling. Jeg selger osten direkte ifra gården, på reko-ringen Fosen og Fiskehjørnet i Åfjord sentrum. Vi har 14 frittgående geiter som vi melker morgen og kveld også har vi 19 ammekyr. Geitene blir parret i november og har pause fra melkeproduksjonen fra jul til de kjeer i mars /april. Vi har også ett gammelt hus fra 1885 som vi leier ut, der har tiden nesten stått stille. 400kr per natt.