Tørrmodnet, langstekt svinekam med nykål og smørsaus. Snakker vi sikkerstikk? Ganske trolig. Prøv oppskriften fra Mette Evensen, du vil takke oss etterpå.
Tørrmodnet svinekam fra Stene Gård
Dette trenger du:
Tørrmodnet svinekam
Sjalottløk fra Frostaløk
Eple
Gressløk fra Ytre Viken
Sommerkål fra Minde&Østerlie
Hvitvinseddik
Olje
Smør
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader. Gni kjøttet inn i olje og salt.
Stek i panna på sterk varme til den er fin og gyllen.
Stek i ovnen i ca 20 min, det er en stor fordel å bruke steketermometer.
Når svinet er på ca 45 grader, sett ovnen på 120 og bak i 10 min.
Ta den ut på 60 grader og la den hvile i ca 20 min.
Da vil den stige til 65 og bli perfekt stekt og juicy.
Smørsaus:
1 stk sjalottløk
Svisses med litt olje
Tilsett 2 dl hvitvinseddik
La dette redusere til halvparten.
Mens dette reduserer forberedes:
- Eple i terninger
- Finkuttet gressløk
- Finkuttet sjalottløk
Sil av i ny kasserolle, ha i bittelitt maisennajevning, før du sper med ca 200g smør.
Vent med å tilsette eple, gressløk og sjalottløk til alt er klart.
Pannestekt kål:
Kutt en sommerkål. Gni kålen inn med olje og salt. Stek den i varm panne og tilsett smør når den snus.
Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival