Tørrmodnet svinekam med nykål og smørsaus

Tørrmodnet, langstekt svinekam med nykål og smørsaus. Snakker vi sikkerstikk? Ganske trolig. Prøv oppskriften fra Mette Evensen, du vil takke oss etterpå. 

 

 Tørrmodnet svinekam fra Stene Gård

Dette trenger du:
Tørrmodnet svinekam
Sjalottløk fra Frostaløk
Eple
Gressløk fra Ytre Viken
Sommerkål fra Minde&Østerlie
Hvitvinseddik
Olje
Smør

Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader. Gni kjøttet inn i olje og salt.
Stek i panna på sterk varme til den er fin og gyllen.
Stek i ovnen i ca 20 min, det er en stor fordel å bruke steketermometer.
Når svinet er på ca 45 grader, sett ovnen på 120 og bak i 10 min.
Ta den ut på 60 grader og la den hvile i ca 20 min.
Da vil den stige til 65 og bli perfekt stekt og juicy.

Smørsaus:
1 stk sjalottløk
Svisses med litt olje
Tilsett 2 dl hvitvinseddik
La dette redusere til halvparten.

Mens dette reduserer forberedes:
- Eple i terninger
- Finkuttet gressløk 
- Finkuttet sjalottløk
Sil av i ny kasserolle, ha i bittelitt maisennajevning, før du sper med ca 200g smør.
Vent med å tilsette eple, gressløk og sjalottløk til alt er klart.

Pannestekt kål:
Kutt en sommerkål. Gni kålen inn med olje og salt. Stek den i varm panne og tilsett smør når den snus.

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival