Har du daggammelt brød? Det blir som nytt med masse godsaker fra Røros: Blåmuggost fra Eggen gardsysteri med honning fra Nordli gård, coppa-skinke fra Røroskjøtt og gode grønnsaker. Kjøkkensjef Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven i Trondheim viser deg hvordan det blir en høydare.
Du trenger:
Brød, gjerne daggammelt.
Rørosblå (blåmuggost fra Eggen gardsysteri)
Coppa-skinke fra Røroskjøtt
Honning fra Nordli gård
Tomater
Reddik
Smør
Salat
Ruccola
vårløk
Olje
Salt
Sitron
Skjær brød i skiver, stek det i pannen med smør og hvitløk.
Bland småsalat med ruccola, vårløk, tomat, reddik og eplemynte.
Salatmarinade: Olivenolje, salt og sitronsaft
Ost: Skjær rause skiver av ost, og ha over litt honning.
Legg brødet på en tallerken og ha over marinert salat. Topp med coppaskinke og ost. Til slutt kan du pynte med grssløkblomster eller annet spiselig pynt.
Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival