Mettes kebab med kjøtt fra Melhus

Kebab imponerer og smaker alltid godt! Her er Mette Evensen sin variant med kjøtt fra Melhusgården øvre, basilikumaioli fra Schei Jakobsen og grønnsaker fra Frosta. En sikker vinner!

Mettes kebab med kjøttdeig, lever- og hjertedeig fra Melhusgården Øvre

Kebab:
250 g kjøttdeig
250 g lever og hjertedeig
2 stk finkuttet chili
2 ss finkuttet ingefær
2 ss finkuttet persille
2 ss finkuttet koriander
1 ss salt
1 stk egg

Blandes godt sammen og taes på spyd.
Tips! Legg grillspydene i vann i 1 time før du skal grille, så slipper du at de tar fyr på grillen.

«Raita» med Basilikumaioli
Riv agurk og tilsett litt salt. La den væske seg i ca 30 min før den siles. Klem ut all saft! Bland deretter agurken med basilikumaioli Schei Jakobsen. Voila!

Grill naan og garner med tomatsalat. Toppes med basilikumaioli  og koriander helt til slutt.

Oppskrift på naan:
15 g gjær
200 g melk
20 g sukker
450 g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
150 g yoghurt (eller rørosrømme)
1 egg
30 g smeltet smør

Bland gjær og kald melk.
Tilsett i alt det tørre, egg, smør og yoghurt/rømme.
Elt deigen i minst 10 minutter. Sett den gjerne i kjøleskapet over natten før du baker ut. 
Rull deigen ut i emner mens den ennå er kald og la bollene heve før du kjevler dem til steking.
Pensle smør over før du steker dem i dem i ovnen på 200 grader.

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival

Samarbeidspartnere